RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Istraživanje RTL-a: Kukuriku koalicija uvjerljivo pobjeđuje na izborima 4. prosinca!

Napisano 28.11.2011. 07:18

RTL Danas objavio je projekciju sastava sedmog saziva Hrvatskog sabora na temelju novog velikog istraživanja javnosti prema kojem Kukuriku koalicija uvjerljivo pobjeđuje na izborima 4. prosinca.

Radi se o velikom istraživanju javnog mnijenja uoči izbora za Hrvatski sabor kojeg je GfK - Centar za istraživanje tržišta proveo za RTL u razdoblju od 15. do 25. studenog 2011. godine na ukupnom uzorku od 4.000 punoljetnih ispitanika. U svakoj od 10 izbornih jedinica telefonski je ispitano 400 ispitanika.

Za svaku izbornu jedinicu uzorak je bio kvotni i to prema idućim varijablama: udio županije (odnosno Grada Zagreba) u izbornoj jedinici, ruralno/urbano, spol, dob, obrazovanje.

Mjesta u Saboru (ukupno 140) izračunata su korištenjem D'Hondtove metode. Izračun je rađen samo na onim ispitanicima koji su rekli da će sigurno ili vjerojatno izaći na izbore, odnosno na onima koji su se izjasnili za bilo koju stranku. U izračun nisu ušli neodlučni i oni koji ne žele reći za koga će glasati.

Stranke i koalicije osvojile su prema istraživanju idući broj mjesta u Saboru:

KUKURIKU 85
HDZ+HGS+DC 39
HSP 4
HDSSB 4
LABURISTI 3
NL IVANA GRUBIŠIćA 2
HSLS 1
HSS 1
BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO 1

Među ispitanicima koji su rekli da će sigurno ili vjerojatno izaći na izbore, njih 26 posto i dalje je neodlučno, a 13 posto ne želi reći za koga će glasati.


Nema komentara

Anketa

Ustavi