RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ivona Dadić – austrijska atletičarka hrvatskih korijena

Napisano 14.07.2016. 10:36

Tko je atletičarka koja je zaludila cijelu Europu? Tu ženu kamera posebno voli. I ne samo zato što je po mnogima najzgodnija atletičarka Europskog prvenstva u Amsterdamu. Simpatična Austrijanka Ivona Dadić ima zarazan osmijeh, koji obara s nogu.

Čudno vam je prezime za jednu Austrijanku? Kad i nije Austrijanka. Roditelji ove 22-godišnje ljepotice iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine preselili su se u Austriju. U gradić Wels. Otac Nino, inače iz Bugojna i majka Danica (Buško Blato) Hrvati su iz Bosne i Hercegovine, piše Jutarnji list.

– Roditelji su mi sve. I ja njima. Svuda me prate. Oni su moji najveći navijači – pokazuje rukom njihovo mjesto na tribini olimpijskog stadiona.

 

Lijepa Antonija

– Da je stadion prazan, a da su oni tu, za mene bi bio pun – kaže simpatična Ivona,kojoj priča o “jednoj od najljepših” nije nikakva novost.

– Ha, ha, zar opet? Meni je to fora. Ljepota nikad ne može odmoći, zar ne?

Kad su neki mediji na Igrama u Londonu hrvatsku košarkašku reprezentativku Antoniju Mišuru proglasili najljepšom sportašicom Igara, paralelno su ruski proglasili najljepšom baš Ivonu.

– Antonija je za mene jako, jako lijepa žena.

Ivonu u Austriji, u kojoj je postala nacionalna rekorderka i prva višebojka koja je otišla na OI, zovu atletska princeza.

– Ma, to je zato što u Austriji višeboj smatraju kraljevskom disciplinom. A ja obožavam ružičastu boju – smije se Dadić, čiji roditelji su vezani za Hrvatsku i stanom podno splitskog Poljuda.

– Hrvatska je prekrasna zemlja, uvijek volim doći tamo.

Što je ona uopće? Austrijanka, Bosanka, Hrvatica?

– Hrvatica. Ali u austrijskom dresu – simpatično će.

 

Stalno u mislima

Budući da se neke od favoritkinja čuvaju za Igre u Riju, Ivona može biti jako visoko u Amsterdamu. No, njezin glavni posao je skupiti 6.200 bodova, koliko iznosi norma za Rio. Za njezine druge Igre. Na prvima je bila 18-godišnja klinka, završila je 24.

– Odradila sam odlične pripreme u Južnoj Africi. Trenirati paralelno sedam disciplina teško je samo po sebi, pogotovo kad se spremate za Igre – kaže Ivona, koja izrazito voli utrke na 800 m, ali i skok u vis, u kojem ide preko 1,80 m.

Mnoge sedmobojke svoje zgodno tijelo ukrasile su tetovažama. Ivona ima posebnu priču. Doduše, tužnu.

– Na lijevoj ruci imam istetoviran križić s imenom Ivan. On pripada bratu, koji je 2008. poginuo u prometnoj nesreći. On je mojoj obitelji sve. Stalno nam je u mislima. Jako mi nedostaje. Ispod dresa uvijek nosim njegovu sliku. Vjerujem da mi on donosi sreću. Tom slikom želim da brat uvijek bude uz mene…, kaže Ivona za Jutarnji list.



Nema komentara

Anketa

Ustavi