RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Karamarko na Bilima: Buduća Vlada RH će učiniti sve za ravnopravnost Hrvata u BiH

Napisano 23.08.2014. 19:14
Karamarko - Čović

Danas je na Bilima između Mostara i Širokog Brijega održana komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata. Program komemoracije započeo je točno u podne intoniranjem himne na mjestu buduće kapelice na „Groblju mira“, hrvatskom nacionalnom i međunarodnom spomen području. Nakon komemoracije služena je i sveta misa koju je predvodio don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije.

Svečanosti su nazočili uvaženi predstavnici Crkve u Hrvata, predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života Hercegovine, visoki dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora BiH, te predsjednici hrvatskog i bosanskohercegovačkog HDZ-a Tomislav Karamarko i Dragan Čović.

Na upit novinara kako je zadovoljan položajem Hrvata u Bosni i Hercegovini, Karamarko je izrazio nezadovoljstvo trenutnom situacijom i poručio kako će nova vlast u Republici Hrvatskoj učiniti sve kako bi se to promijenilo.

- Ne možemo biti zadovoljni trenutačnom situacijom i položajem Hrvata u BiH. Hrvati trenutno nemaju ravnopravnost kakvu bi trebali imati s ostala dva konstitutivna naroda. Stoga će nova Vlada Republike Hrvatske raditi na poboljšanju položaja Hrvata u BiH, odnosno učinit će sve da Hrvati budu ravnopravni s ostala dva naroda u BiH, rekao je Tomislav Karamarko.

Nazočnima se obratio i Dragan Čović, čelnik HDZ BiH i HNS BiH, koji je izrazio veliko zadovoljstvo posjetom Tomislava Karamarka i njegovim dolaskom „na ovo mjesto koje će u budućnosti biti tretirano kao spomen obilježje.“

- Ima dosta protivnika projektu „Groblja mira“, ali vjerujem kako ćemo uz pomoć Vlade RH uspjeti realizirati ovaj projekt na Bilima, poručio je Čović.

Današnji posjet čelnog čovjeka hrvatskog HDZ-a je zasigurno potvrdio podršku Tomislava Karamarka radu i djelovanju Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i stranaka okupljenih oko njega.

Umjesto vijenaca, cvijeća i svijeća mogu, visoki dužnosnici su odlučili novac izvršiti donirati za liječenje teško bolesnog dragovoljca Domovinskog rata Ive Krole, samohranog oca troje djece kojem je potrebno liječenje u inozemstvu.

Za uplate unutar RH: Ivo Krolo, Raiffeisen banka, IBAN HR 59 24840083115366135, te za uplate iz inozemstva: Ivo Krolo, Raiffeisen banka, HR 69 24840083290509058 SWIFT: RZBHHR2X.

ABC portal


Nema komentara

Anketa

Ustavi