RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kome smetaju Zrinjski i Ultrasi?

Napisano 01.09.2014. 17:35
Ultrasi - Zrinjski

Održana je izvanredna sjednica UO HŠK Zrinjski povodom događaja u Tuzli kada su navijači Zrinjskog vraćeni kući te nisu mogli, kako je rečeno "gledati utakmicu iz sigurnosnih razloga". Klub je izdao priopćenje u kojem navode kako najoštrije osuđuju način na koji su se prema navijačima, Ultrasima, odnosili pripadnici PU Tuzla, koji nisu mogli ili htjeli osigurati njihovu nazočnost na utakmici, iako su doputovali iz Mostara i iako su uredno bili prijavljeni, kako kod nadležnih PU, tako i kod nadležnih tijela pri NS BiH.

"Postavljamo pitanje je li nekome i kome smetaju HŠK Zrinjski i njegovi navijači Ultrasi pa se isključivo njima onemogućava nazočnost na gostujućim utakmicama, dok druge navijačke skupine nemaju takvih problema. Samo naivni mogu povjerovati u slučajnosti, jer je dovoljno sjetiti se Foče ili gostovanja na Grbavici, gdje su navijači došli tek krajem prvog poluvremena, dok je znatnom broju navijača uskraćen dolazak na Stadion i to već na Bradini", navode iz kluba.

Zbog svega navedenog tražiti će ultimativno od NS-a BiH i predsjednika Elvedina Begića sazivanje sastanka na kojemu traže i nazočnost nadležnih institucija kako bi dobili objašnjenje postoje li sigurnosni uvjeti za gostovanje navijača u BiH.

"Posebno tražimo, bez obzira što se radilo o policijskoj zabrani, aktivnije sudjelovanje NS-a BIH u koordinaciji prilikom gostovanja, tako da bi se utakmice mogle igrati uz nazočnost navijača", navode iz HŠK Zrinjski te dodaju kako su bili u dilemi hoće li nastaviti utakmicu u Tuzli zbog nedolaska naših navijača, ali su, kako kažu, prepoznali da bi to bila „voda na tuđi mlin" i sigurno bi bili kažnjeni oduzimanjem bodova i time bi doveli u pitanje borbu za ponovni naslov. Stoga će, ističu iz kluba, poduzeti sve da osiguraju nazočnost njihovih navijača na svim utakmicama.


Nema komentara

Anketa

Ustavi