RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Košarkaška akademija Herceg-Bosne dobila podršku Glavnog vijeća HNS-a

Napisano 10.07.2015. 12:34

Voditelj Odjela za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH (GV HNS BiH) Ivan Vukoja i voditelj Pododjela za sport Marin Ćorluka, primili su  u prostorijama HNS-a delegaciju Košarkaške akademije Herceg-Bosne (KA HB) na čelu sa predsjednikom gospodinom Vinkom Batinićem.

Predstavnici Košarkaške akademije Herceg-Bosne prezentirali su dosadašnje realizirane projekte u  kojima sudjeluje preko tisuću mladih košarkaša i košarkašica iz svih gradova i općina Herceg-Bosne. Također, predstavili su strateške planove i viziju budućeg sustavnog razvoja košarke na ovim područjima.

Kako je priopćeno iz KA HB, nakon prezentacije predstavnici GV HNS-a Vukoja i Ćorluka obećali su potporu Košarkaškoj akademiji Herceg-Bosne u njenom daljnjem radu, a realizirane projekte Akademije prepoznali  kao model koji može biti implementiran i u ostalim sportovima.

Predstavnici HNS-a i Košarkaške akademije Herceg-Bosne složili su se tijekom razgovora da  je već mnogo puta do sada potvrđena teza da  se na prostorima Herceg-Bosne rađaju ljudi prirodno predisponirani za bavljenje košarkom, te je stoga nužno kreirati što kvalitetniju institucionalnu i kadrovsku infrastrukturu koja će biti u stanju što veći broj tih prirodno talentiranih košarkaša dovesti do vrhunskih rezultata.

S tim u vezi, bilo je govora i o suradnji KA HB i Sveučilišta u Mostaru, te osnivanju Instituta za sport.

Velika košarkaška imena i zvijezde rođene na ovim prostorima (B. Bogdanović, Z. Planinić, J. Sesar, S. Barać i dr.) , potvrda su prethodno iznesenih teza, a rezultati ovogodišnjih  svjetskih juniorskih  viceprvaka (M. Arapovića, I. Zubca, I. Karačića i D. Bendera) zalog uspješne košarkaške budućnosti.

Nastavljajući aktivnosti  u sklopu projekta „Razvoj i popularizacija košarke“ Košarkaška  akademija Herceg-Bosne od 12. do 18. srpnja organizira tradicionalni  „Kamp košarkaške akademije Herceg-Bosne Međugorje 2015“.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi