RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Krišto: U Vladi FBiH postoji pokušaj negiranja jednog naroda

Napisano 29.05.2015. 21:25
Borjana Krišto

Zamjenica predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto izjavila je Srni da je ponovno došlo do problema u radu Vlade Federacije BiH, da nedostaje konsenzus i povjerenje između HDZ-a, SDA i DF-a, ali i da postoji pokušaj negiranja jednog naroda.

“Na osnovu rada u federalnoj Vladi vidi se da ne postoji konsenzus pri donošenju određenih odluka. HDZ BiH će učiniti sve da odnosi u Vladi FBiH budu takvi da vlada povjerenje i da se ispoštuju obveze i dogovori”, rekla je Krišto.

Ona je izrazila nadu da će tako postupiti i drugi koalicijski partneri i da će Vlada FBiH na narednom zasjedanju pokušati dogovoriti sve ono što je stvar dogovora koalicijskih partnera.

“Ukoliko takve stvari ne idu, mislim da su potrebni neki drugi koraci. Ne smije se negirati da se ovdje želi proturiti da postoji problem kada je riječ o ministrima iz HDZ-a i da oni nešto posebno traže”, navela je Krišto.

Prema njenim riječima, Vlada FBiH mora raditi u skladu sa Ustavom, a mora se poštovati i stav ministara koji dolaze iz jednog naroda.

“Ovdje nije problem HDZ. Ja bih rekla da se radi o negiranju jednog naroda, a ako Vlada misli raditi bez ministara iz HDZ-a to nije problem, već je problem negiranje jednog naroda”, rekla je Krišto Srni.

Ona ističe da se moraju uvažavati stavovi jednog naroda sve dok Ustav ne bude promijenjen.

Na sjednici Vlade FBiH, koja je održana u Mostaru, ponovo je došlo do sukoba na relaciji DF-SDA-HDZ BiH zbog raspodjele funkcija u javnim poduzećima.

Ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović iz DF-a predložio je da se na dnevni red uvrsti izbor šest članova Nadzornog odbora “Elektroprivrede HZ HB”, koji su prošli natječajnu proceduru i dio su redovnog imenovanja u 14 nadzornih odbora, koje je započeo prethodni ministar.

Ministri iz SDA i HDZ-a nisu prihvatili Bajrovićev prijedlog.

Srna/HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi