RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Livnjaci nastoje steći uvjete za otvaranje jedriličarskog centra

Napisano 29.06.2012. 13:17

 

U Livanjskom polju na lokaciji Brda potiho, samozatajno, članovi Aerokluba Livno rade velike stvari. Uz potporu članova kluba, posebice idejnog tvorca projekta pok. Stipe Krište, sponzora i Općine Livno, 1998. na lokaciji i temeljima starog hangara izgrađen je novi hangar s učionicom, modelarskom radionicom, spavaonicom i klupskim kafićem s terasom.

Letački kampovi

Klub okuplja 30-ak članova koji su svojim radom doprinijeli izgradnji objekata, infrastrukture zračne luke i kluba, te sudjeluju u organizaciji svakodnevnog letenja, letačkih kampova i tradicionalnih kup natjecanja Livno Adria Cup. Iz AK Livno su najavili održavanje trećeg međunarodnog natjecanja u zrakoplovnom jedriličarstvu. Složni su u tome da će ono biti nastavak uspješnog razvoja jedriličarstva - kazao je Eduard Krišto, koji je na poziciji čelnog čovjeka u Aeroklubu naslijedio svoga oca Stipu, osnivača i direktora toga natjecanja, koji je bio idejni i praktični začetnik modernog jedriličarstva na ovom području. Natjecanje će se održati od 14. do 21. srpnja, a bit će posvećeno Stipi Krišti. Klub nastoji steći uvjete za otvaranje jedriličarskog centra i stvaranje turističkog odredišta za aerosportove, posebice za jedriličarstvo, što se i potvrđuje dolaskom i sudjelovanjem velikog broja jedriličara, te njihovim pozitivnim dojmovima o uvjetima za letenje.

Veliki projekt

Vjetar u leđa toj ideji u ovoj godini dalo je i Ministarstvo gospodarstva HB županije koje će uskoro raspisati javni poziv za izgradnju hangara za sportsku zračnu luku u okviru realizacije prekograničnog projekta A3–NET, a vrijednost projekta je oko 4,4 milijuna eura, na strani Ministarstva gospodarstva HBŽ-a je 196.100 eura. Podrazumijeva jačanje i umrežavanje malih zračnih luka u jadranskom području sa stajališta sportskih aktivnosti i turizma, a za kojega su sredstva osigurana iz IPA Jadranskog prekograničnog programa suradnje. S tim u vezi je Ivana Šimić, pomoćnica ministra gospodarstva HB županije za poduzetništvo, kazala kako su završili parcelizaciju zemljišta, dobili građevinsku i lokacijsku dozvolu, te da trenutačno rade na pripremi tendera koji će biti raspisani.

Aeroklub Livno Makarska

Ž.M./Večernji list

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi