RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mrlja na veličanstvenu predstavu na Pecari - Staničić službeno dodjeljuje pehar!

Napisano 30.05.2011. 14:01

Sinoć je sve bilo veličanstveno u dvorani na Pecari. Već sat vremena prije početka utakmice ispunjena dvorana, korteo navijača prema dvorani, proslava titule ulicama Širokog, fenomenalno i frenetično navijanje gledatelja tijekom cijelog susreta, nikad brojniji Škripari, te dolazak navijača iz cijele Hercegovine je finalni susret doigravanja BiH učinilo nikad spektakularnijim.

Nisu Širokobriježani u najnapetijim trenucima nasjeli na pokoju Dodikovu provokaciju (iako su se kasnije navijači i Dodik izmirili), a cijeli susret je popraćen većinom korektnim navijanjem za svoj klub, što je u BiH prava rijetkost. Nekoliko ružnih uzvika tijekom druge četvrtine utakmice, kada se atmosfera malo naelektrizirala, se vrlo brzo smirila i nije narušila ukupnu sliku fer navijanja.

Uprava Širokog Brijega zaslužuje posebnu pohvalu. Godinama ostati u vrhu BiH košarke, pri tom osvojiti tri puta zaredom prvenstvo BiH, te od neovisnosti BiH osam puta biti prvak zemlje, uz sedam osvojenih Kupova BiH, čini HKK Široki najuspješnijim sportskim kolektivom od kada je neovisne BiH. Sinergija sportskih zaljubljenika, entuzijazista, uspješnih poslovnih ljudi je stvorilo sportski klub, koji je po organizacijskim, sportskim i kadrovskim kriterijima među najboljim u čitavoj regiji. Sinoćnji konačni rezultat od 95:81 za HKK Široki i osvajanje osme titule košarkaškog prvenstva BiH je zasluženi uspjeh i kruna dugogodišnjeg predanog rada Uprave, trenera i igrača svih uzrasta i kategorija.

Mrlju na susret je bacilo pozivanje Tončija Stančića koji je u službenoj proceduri predao jedan pehar prije početka utakmice i time postao službeni sudionik cijelog spektakla.

Da podsjetimo, to je isti onaj Tonči Staničić, koji je svojevremeno izjavio:

„Da je primarni cilj Hrvatske cjelovitost BiH, a ne interes Hrvata u BiH“. U pitanju je veleposlanik, koji je došao kao Mesićev kadar i koji se u Sarajevu nije mnogo potrudio za afirmaciju interesa BiH Hrvata. Uprava Širokog je zbilja mogla izbjeći pozivanje čovjeka, koji nije prijatelj BiH Hrvata i koji je nekim svojim izjavama i političkim radom nanosio i izravne štete BiH Hrvatima.

Jedna kritika navijačima HKK Širokog popularnim „Škriparima“, da od čitavog vodopada promocije – putem prijenosa BHT-a, prijenosa posredstvom live streaminga brojnih BiH portala, mnoštvo prisutnih BiH sportskih novinara i sportskih ličnosti, političko-gospodarska elita BiH Hrvata na tribinama uz izvješća svih redakcija o događanjima u dvorani - nisu nijedan slap okrenuli na afirmaciju Herceg-Bosne.

Uz još jednu veliku čestitku HKK Širokom na osvajanju titule, navijačima Širokog na izuzetnoj atmosferi, nadamo se da će u budućnosti nekih grešaka biti manje.

Široki šampion!


Nema komentara

Anketa

Ustavi