RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Navijači iz Livna "zgazili" huligane!

Napisano 18.06.2016. 18:06

Hrvatska policija znala je o najavljenom prekidu utakmice, baš kao i njihove francuske kolege, te HNS. Kontrole na stadionu u Saint-Etienneu nije bilo uoči utakmice protiv Češke, a sve je rezultiralo bakljadom te topovskim udarom u 85. minuti.

"Nisu gledali utakmicu, već se spremali za nerede"

Nakon svega su se na tribinama sukobili hrvatski navijači...

"Bilo ih je 15-ak. Cijelo prvo poluvrijeme ti huligani su razgovarali, nešto došaptavali i uopće nisu gledali utakmicu. Zatim su izvukli kape, navukli ih preko lica i krenuli s neredima. Krenule su baklje, topovski udari i uplašio sam se za igrače i redare. Nakon toga su ih ostali navijači Hrvatske krenuli vrijeđati "cigani, dosta cigani", rekao je za Sportske novosti prof.dr. Ante Ćorušić, inače ravnatelj KBC-a Zagreb, koji je s prijateljima bio na tribini.

"To su plaćeni huligani, a ne ogorčeni navijači"

Ćorušić je otkrio da su odmah nakon nereda redari uhitili izgrednike.

"S obzirom da će i hrvatska policija dobiti sve podatke o huliganima, nadam se da ćemo saznati tko su ti koji ne daju mira ne samo reprezentaciji već i ostalim navijačima. Svi se pitamo tko su ti likovi s obzirom da cijeli taj put i ulaznice treba platiti. Nije teško zaključiti da se radi o organiziranim i dobro plaćenim huliganima, a ne tzv. samo ogorčenim navijačima, kako se to nerijetko pravda", zaključuje Ćorušić.

S druge strane, Maxportal izvještava kako su u Saint-Étienneu, osmorica izgrednika zasula travnjak bakljama i topovskim udarom te tako uzrokovali višeminutni prekid utakmice između Hrvatske i Češke na Euru (2-2). NO, nisu se kasnije dobro proveli.

Nakon nereda na tribinama huligani su se presvukli te napustili tribine. Kako doznajemo nitko od njih nije uhićen već su bez problema napustili stadion, a vrlo vjerojatno i Francusku.

No, prije toga neki od njih pobrali su opasne batine.

Od prijatelj iz Berlina koji su  došli u Saint Etienne bodriti Hrvatsku Maxportal je dobio  informacije i  što se događalo na tribinama kada je počela bakljada koja je uzrokovala prekid utakmice i kumovala remiju Hrvatske i češke.

“Bili su to momci bez kockastih obilježja i  likovi bez dresova, odjeveni uglavnom sive ili crne majice, Nisu gledali utakmicu, zujali si okolo i čekali moment da naprave nered. Nitko od tih koji su pravili sranja nije bio u dresu hrvatske reprezentacije…. Jednoga od njih čak znam, porijeklom je iz Čapljine… Kad su počeli neredi, i kad smo shvatili što se događa, a bio sam dvadesetak metara od tih razbojnika, pravi navijači krenuli su na njih. Najbliže im je bila skupina  hrvatskih navijači koji su imali kockaste zastave i natpise Livno. na jednom transparentu je pisalo “Livno-Berlin”. E, kad su ih oni dohvatili. Zgazili su ih, satrali do bola. Ubili su boga u njima", rekao je sugovornik portala.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi