RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nogometašice Posavine iz Domaljevca svladale ekipu Zvijezde iz Gradačca

Napisano 30.10.2017. 23:22

U 5.kolu II Ženske nogometne lige FBiH na stadionu NK Sloga u Tolisi odigran je susret između ŽNK Posavina Domaljevac i ŽNK Zvijezda Gradačac. Nakon vrlo dobrog početka igre domaće nogometašice su su ostvarile očekivanu pobjedu, a po završetku utakmice nagrađene su zasluženim pljeskom svojih navijača.

Trener ŽNK Posavina Dražen Kobaš je izrazio zadovoljstvo igrom i zalaganjem  djevojaka. Bolju igru , kaže, pokazale su u prvom poluvremenu kad su postigle tri pogotka, tako da su drugo poluvrijeme rutinski priveli kraju. –„U nastavku smo dali prigodu mlađim igračicama kako bi i one pokazale svoju kvalitetu i na koncu smatram da nisu nimalo razočarale. Trkačke zadatke smo odlično odradili i sasvim smo zadovoljni. Ovom pobjedom smo učvrstile drugu poziciju, a pred nama je još jedno gostovanje u Visokom gdje također očekujemo pobjedu. Naše ambicije su i dalje usmjerene prema osvajanju prvog mjesta i plasmanu u Premijer ligu“, poručio je Dražen Kobaš pomoćni trener u ŽNK Posavina Domaljevac, prenosi Radio Orašje.

Najistaknutija igračica u redovima Posavine bila je Matea Mikić. Sa dva pogotka riješila je dvojbe oko pobjednika, ako su ikako i postojale. –Maksimalno smo se trudile i odigrale dobru utakmicu. I u ovom susretu došao je do izražaja naš timski rad, a uz malo više sreće pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. Igra je bila solidna, ali uvijek kažem, moglo je biti i bolje. Zadovoljni smo igrom i pobjedom i to je najvažnije. Imamo još jednu utakmicu i nadamo se pobjedom završiti ovu polu sezonu“, kazala je Matea Mikić dvostruki strijelac u ekipi Posavine.

Za utakmicu sa Zvijezdom ekipa se intenzivnije pripremala, a kao rezultat stigla je sigurna i očekivana pobjeda. Jedan od ključnih detalja utakmice bio je sredinom drugog poluvremena kod rezultata 3:1, kad je vratarka Lucija Leovac obranila jedanaesterac gostiju. – „Dosta sam samouvjerena kad su jedanaesterci u pitanju, a i suigračice su vjerovale u mene. Mogli smo postići koji gol više, ali smatram da nismo razočarali naše navijače. Ne odustajemo od prvog mjesta. Hvala našim gostoljubivim domaćinima iz NK Sloga. Teren je bio odličan, a kao nagradu priredili su nam i lijep domjenak“, naglasila je Lucija Leovac vratarka ŽNK Posavina Domaljevac.

U ime domaćina pred nogometašice Posavine izašao je Mijo Oršolić, predsjednik Mjesne zajednice Tolisa. Izrazio je zadovoljstvo samom idejom da budu domaćini igračicama, a jedan od razloga je i taj da čak 9 igračica iz Tolise nastupaju u ŽNK Posavina. –„Podržavamo njihov rad i zalaganje i želimo u Tolisi širiti pozitivnu priču o ženskom nogometu koji je tek u razvoju. Smatramo da u današnjem vremenu treba maksimalno podržavati sve sportske klubove, a pogotovo ako se radi o razvoju i napredovanju ženskog nogometnog kluba“, poručio je Oršolić i najavio još bolju suradnju ova dva kluba. –„Prihvaćamo sve nove ideje kad je u pitanju razvoj sporta na našim prostorima Sve je manje mladih na sportskim terenima i s naše strane pružit ćemo im maksimalno dobre uvjete da se svi u Tolisi osjećaju kao istinski domaćini“, kazao je Mijo Oršolić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi