RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nogometni test za stotinu mladih i talentiranih Jajčana

Napisano 02.06.2011. 11:08

Široki Brijeg organizirao kamp u Jajcu, koji je u gradu na Plivi izazvao golemo zanimanje

Nogometni test za stotinu mladih i talentiranih Jajčana

Četverodnevni kamp vode četvorica trenera s Pecare, te domaći treneri Nogometnog kluba Jajce. Mladi igrači će proći testiranja, odigrati turnir na kojem će pokazati svoje mogućnosti

Jajce je lijep, stari srednjobosanski grad na Plivi, ali je nakon rata ostao nekako "Bogu za leđima". U svemu i svačemu, u sportu posebice, pa nam je Jajčanin Mladen Petrović, kojega smo sreli u masi navijača sa šalom KK Širokoga oko vrata, nakon košarkaške utakmice za prvaka BiH između Širokoga TT kabela i Igokee ispred dvorane na Pecari rekao: - Volim sport, a voli ga i puno mojih Jajčana. Pa, kad gotovo nikako nema sportskih događanja u mom gradu, često dođem pogledati važnije košarkaške i nogometne utakmice u Širokom ili rukometne u Ljubuškom. Dođem ovdje na razne načine, ponekad i autostopom.

Kamp za mlade igrače

A da Jajčani vole sport, najbolje se vidi ovih dana na njihovu stadionu Mračaj. Tamo je NK Široki Brijeg organizirao četverodnevni nogometni kamp, od ponedjeljka do četvrtka.
- U suradnji s NK Jajce ovdje borave treneri Ivan Soldo, Ante Kokić, Damir Crnjac i ja, rekao nam je šef omladinske škole Širokoga Brijega Toni Karačić, ranije trener prve momčadi.
- S nama rade i dvojica trenera iz Jajca, Zoran Štrkalj i Velo Samardžić, koji pomažu oko testiranja funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, te situacijskog modela rada s mladim nogometašima, rođenim 1995. - 1997., te nekolicinom rođenih 1993. - 1994. godine.
Testiranju se odazvalo stotinjak mladih nogometaša iz Jajca i okolice. Nakon svih testiranja planirano je i odigravanje turnira kako bismo se uvjerili u nogometne kvalitete polaznika kampa, kazao je Karačić.
Oduševljenje
- Teško vam mogu opisati s kojim su nas oduševljenjem ovdje prihvatili. Svi nas žele ugostiti, pomoći što god treba. Uz nas su i ovdašnji gospodarstvenici, roditelji djece, čelnici Nogometnog kluba Jajce, ljudi se jednostavno natječu nešto pomoći i biti pri ruci...
Pri ruci nam je stalno i fra Stipo Raštegorac, koji se ujedno bavi novinarstvom, a veliki je zaljubljenik u nogomet. Ovdje u Jajcu bili smo u mjesnoj crkvi. Spremamo se obići i crkvu svetoga Ivana u Podmilačju, a pozvani smo kao gosti u posebnu emisiju na Radio Jajcu, zaključio je Karačić.

Zaključak

Sirov talent zahtijeva temeljitu obradu
■ - Djeca u Jajcu očito imaju talenta, ali nedostatak stručnog rada čini ih 'neobrađenim'. Zato ćemo, uz testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, napraviti i treninge kreativnosti, provjeriti smisao za kolektivnu igru te kreativne sposobnosti pojedinaca. Momke ćemo provjeriti i kroz situacijske testove u igri jedan na jedan, dva na dva, deset na deset... Hoće li nakon svega biti onih koji će biti zanimljivi za naš kadetski i omladinski sastav, vidjet ćemo na kraju, ali ja sam nekako siguran da hoće, rekao nam je Toni Karačić, šef omladinske nogometne škole Širokoga.

Daljnji plan

Nakon Jajca, testiranja i u Kiseljaku
■ NK Jajce amaterski je nižerazredni klub koji jedva preživljava i radi u teškim financijskim i materijalnim uvjetima.
- I Jajcu i drugim klubovima Široki Brijeg želi pomoći koliko može. Donijeli smo ovdje opremu, majice, gaćice i lopte kako bismo mogli kvalitetno raditi. Nakon što završimo kampiranje u Jajcu, slično ćemo sljedeći tjedan uraditi u Kiseljaku. I tamo ćemo testirati oko 60 mladih nogometaša, rekao je Karačić.

Talenti
Najbolji će karijeru nastaviti u omladinskoj školi Š. Brijega
■ - Cilj ovih testiranja u Jajcu jest izbor najtalentiranijih mladih igrača koji bi, ako budu željeli i ako to bude izbor njihovih roditelja, došli kod nas i nastavili usavršavanje na Pecari. Klub bi im osigurao hranu i smještaj te školovanje u Širokom Brijegu. Još od ranije iz čitave regije nadareni nogometaši dolaze u Široki. Ovo je i promidžba za klub, čije ambicije nisu usko lokalne. Želimo sličnu suradnju uspostaviti i s drugim sredinama. Krajnji cilj je ovakvim odabirom pronaći buduće igrače za Široki. Ovo je područje gdje ima nadarenih igrača. Ovdje na stadionu Mračaj prve nogometne korake napravili su llija Sivonjić i Mato Jajalo, te mladi vratar Kristijan Jajalo, koji je nakon toga došao u Široki, a sad brani za kadete Dinama, kaže Karačić

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi