RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Polufinale kupa: Zrinjski - Željezničar 1 : 1

Napisano 15.04.2010. 00:02

Utakmica je počela u 19:00 sati i činilo se da će sve proteći u najboljem redu. Samo je dosadna kišica od početka susreta prijetila da pokvari nogometnu večer pod Bijelim Brijegom. Na stadionu se skupilo 2.500 gledatelja. U prvom susretu polufinala kupa BiH, pred 21 dan Željezničar je na Grbavici pobijedio sa 3:1, tako da su gosti došli u Mostar sa pozamašnom prednošću iz prve utakmice.

Treneri su izveli na teren slijedeće momčadi:

Zrinjski: Hadžić, Šunjić, Selimović, Žuržinov, Ivanković, Marković, Stojanović, Žižović, Zadro, Dragičević, Aničić.

Željezničar: Šehić, Radovanović, Bajić, Bekrić, Kerla, Ćulum, Bešlija, Bućan, Svraka, Mešić, Popović.

Zrinjski je od prve minute krenuo sa uraganskim napadima. Pogotovo prvih petnaestak minuta su sva zbivanja odvijala u šesnaestercu Željezničara. U prvom poluvremenu Zrinjski je bio bolji protivnik, a gosti sa Grbavice su prijetili iz kontri i polukontri. U ovom razdoblju igre je Zrinjski napravio 4-5 prilika, od kojih treba istaknuti 16. minutu, kada Selimović puca neometano sa vrha šesnaesterca i zamalo promašio gol, te priliku Zadre u 36. minuti kad je solidnim udarcem zaprijetio Šehiću, ali ovaj je branio udarac.

Gosti su se u prvom poluvremenu napravili dvije prilike, od kojih je bila vrlo izgledna ona u 44. minuti, kada Bešlija u šesnaestercu Zrinjskog izbija sam pred Hadžića i puca visoko preko gola.

U drugom poluvremenu gosti s Grbavice su ušli ravnopravno u igru i u prvih petnaest minuta napravili par opasnih akcija. Svoju bolju igru su igrači Željezničara i okrunili golom Bućana u 64. minuti. U trenucima kad je Zrinjski napadao, jedna oduzeta lopta na polovici Željezničara je došla do Bešlije, koji je solo prodorom po lijevoj strani pretrčao obranu Zrinjskog, ušao u šesnaesterac i uposlio samog Bućana, kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

Nakon toga u 68. minuti dolazi do prvog prekida. Glavni sudac meča Edin Prošić iz Cazina je nizom loših procjena, sjeckanjem igre i nekim čudnim odlukama za vrijeme cijele utakmice unosio nervozu među igrače i gledatelje pod Bijelim Brijegom. Razlog zbog kojeg utakmica nije mogla biti nastavljena u 68. minuti je, što igrači Željezničara nisu mogli izvesti aut pored tribine - stajanje zbog gađanja raznim predmetima od strane najvatrenijih navijača Zrinjskog, popularnih Ultrasa.  U slijedećih dvadeset minuta je Prohić pokušao još četiri puta astaviti utakmicu, svaki put bezuspješno, te je oko 20:45 konačno prekinuo susret.

Onda opet obrat. Nakon sat vremena je utakmica nastavljena, kada su svi gledatelji napustili stadion, misleći da je susret definitivno prekinut. U nastavku je Zrinjski preko Šunjića u 77. minuti došao do izjednačenja, što je i bio konačni rezultat susreta. Kasniji napadi Zrinjskog da dođu do pobjede u neočekivanom nastavku susreta, nisu urodili plodom.

Glavni sudac utakmice Edin Prošić je definitvno nedorastao povjerenom zadatku, tako da je utakmica i završila, kako je vođena cijelo vrijeme susreta - na rubu regularnosti. 


Nema komentara

Anketa

Ustavi