RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prva biciklijada u Neumu privukla bicikliste iz Hercegovine i Hrvatske

Napisano 31.05.2015. 16:26

U povodu Svjetskog dana sporta, Hrvatski vaterpolo klub “Jadran” i Biciklistički klub “Neum” u subotu su organizirali Prvu biciklijadu “Neum 2015.”.

Biciklijada u dužini 50 kilometara vozila se od središta Neuma do Starog Grada u Hutovu i natrag, a u njoj je sudjelovalo pedesetak biciklista iz Hercegovine i Hrvatske, javlja Fena.

Po dolasku u Stari grad, sudionike je o poviješću i važnosti tog mjesta upoznao istraživač i publicist Stanimir Vukorep.

U sklopu manifestacije održala se i biciklijada za djecu koja se vozila neumskom šetnicom, a upriličen je i prigodan zabavni program.

Organizatori su istaknuli kako su zadovoljni što se i Neum ucrtao na biciklističku kartu BiH te su izrazili nadu kako će biciklizam u najjužnijoj bh. općini postati još više popularan te da će Općina Neum iskoristiti turističke potencijale koje nudi cikloturizam.

– Zadovoljno smo organizacijom prve biciklijade a vjerujemo kako će iduće godine biti još bolja te da će privući još više biciklista iz cijele BiH, ali i Hrvatske – kazao je Željko Vukorep iz Biciklističkog kluba “Neum”.

Događaj su podržali Općina Neum , Hotel “Sunce” i Pekarna “Adria”.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi