RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Put prema Premijer ligi je već trasiran u NK Vitezu

Napisano 13.11.2012. 11:11

Kolo prije kraja prvog dijela sezone NK Vitez je već osigurao titulu jesenskog prvaka. Kuju se ambiciozni planovi za drugi dio sezone

Put prema Premijer ligi je već trasiran u NK Vitezu

Sazrijevanje - Aktualni sastav seniorske momčadi je spoj mladosti i iskustva. Stasao je i trener Plavčić

Federalni nogometni prvoligaš Vitez, zbog hrabre, napadačke, a i učinkovite igre zovu i „kažnjenička četa" koja ove jeseni pravi dar-mar u l. ligi FBiH i više nego zasluženo zimovat će na vrhu prvoligaške ljestvice sa snovima o Premijer ligi koji će, nadaju se, u proljeće postati i java.

Nedvojbeno je, Vitežani imaju sjajnu momčad, vrlo dobro izbalansiranu na svim pozicijama i vrlo su dobar spoj iskustva i mladosti. Sazrio je i vrijedni i uporni trener Valentin Plavčić, pa je NK Vitez ove jeseni „obojio" igrom i rezultatima najljepšim nogometnim bojama u poslijeratnom periodu.

Odlične i mlade selekcije

A te boje prenesene su i na mlađe ekipe pa su tako juniori uvjerljivo najbolji (bez poraza), s 9 bodova prednosti nad drugoplasiranim, u 1. ligi FBiH, dok su kadeti, u istoj ligi, vrlo dobri i zauzimaju treće mjesto. Istina, prvu momčad u zadnjem kolu čeka gostovanje kod glavnog konkurenta Bratstva, no samo je pitanje hoće li ostati sadašnja bodovna razlika (pet bodova u korist Viteza) ili će se ta razlika, ovisno o ishodu susreta, mijenjati u korist jedne ili druge momčadi. No, jesenska titula je u rukama Vitežana.

- Naša je snaga zajedništvo, prava smo nogometna klapa, ali i nogometno, taktički, fizički i tehnički „potkovana" ekipa, a uz sve to i kvalitetno praćena, u svakom pogledu, ali u granicama mogućnosti i razumijevanja vremena i ekonomske situacije u kojoj živi bosanskohercegovački nogomet i sport uopće. Kod nas nema megalomanije, ali ni obećanja koja se ne ispunjavaju i sve funkcionira na radu, redu i realizaciji zacrtanog, dogovorenog, obećanog...! I to je ključ našega uspjeha koji je, uz malo više sportske sreće u nekoliko prvih kola, mogao biti, kada je bodovni saldo u pitanju, i uvjerljiviji, kazao nam je trener NK Vitez, Valentin Plavčić, koji skupa sa svojim prvim suradnikom Dominkom Tolom i sportskim direktorom, Veselkom Petrovićem, kormilari viteškim nogometnim brodom.
 
Međutim, treba također naglasiti da, unatoč vrijednom i samoprijegornom radu Uprave kluba, koju predvodi bivši nogometaš ovoga kluba i bivši premijerligaški sudac, odnedavno i član IO NS FBiH, dipl. pravnik, Slaven Garić, bez pomoći nogometnog zaljubljenika, u protekle dvije godine predsjednika NK Vitez, poznatog viteškog gospodarstvenika i mecene NK Vitez (i ne samo ovoga kluba), Vlatka Kafadara, ovakvi bi se rezultati samo sanjati mogli.

Tek trasirali put

A ne treba kriti da nogometni puk sanja Premijer ligu, sanja Široki Brijeg, Zrinjski, Sarajevo, Željezničar... na Gradskom stadionu u Vitezu, koji bi, u tom slučaju, trebao i morao biti preuređen i uređen sukladno važećim propozicijama. I zato sada u zimskoj stanci razgovarat će se kako i kuda dalje. I, jasno treba naglasiti da se „grlom u jagode" neće ići.

- Naravno, trebamo i moramo, već sada, o svemu razmišljati i razgovarati. No, nikako ne smijemo misliti da je sve gotovo, da smo već izborili Premijer ligu. Ne, mi smo tek trasirali put, stvorili dobre temelje, ali je taj trasirani put težak i trnovit i trebat će puno rad i truda da stignemo do cilja - Premijer lige. No, ja vjerujem da za to imamo dovoljno snage, volje i nogometnog znanja, poručuje trener Vlalentin Plavčić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi