RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Široki i Dinamo u finalu turnira u Gabeli

Napisano 21.01.2011. 21:01

U finalu 21. Memorijalnog turnira Andrija Anković igrati će Dinamo iz Zagreba i Široki Brijeg. Nakon što je Dinamo u prvom polufinalu pobijedio GOŠK s 3:0 u drugom polufinalnom ogledu Široki Brijeg je bio bolji od Splita i to rezultatom 2:1.

Prvih 20-ak minuta pripalo je hrvatskom prvoligašu, koji je u ovom razdoblju igre dva puta zaprijetio vratima Širokog. U 15. minuti Pehar je šutirao lijevom nogom, ali je Marić uspio obraniti njegov udarac i izbaciti loptu u korner. Pet minuta kasnije Milović je ubacio za Žužula, koji glavom s pet metara ne uspijeva pogoditi gol.

Kazna za ovaj promašaj stigla je u 27. minuti. Zakarić je proigrao Roskama, koji iskosa s lijeve strane pogađa mrežu Splita. U 40. minuti već je bilo 2:0. Vagner je dodao loptu na desnu stranu za Mišića, čiji ubačaj koristi Mateo Roskam i postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Posljednju prigodu u prvom poluvremenu imali su nogometaši Splita. Pehar je iz slobodnog udarca snažno šutirao no Marić je ponovno bio na visini zadatka.

U jeku napada Širokobriježana, koji su bolje otvorili drugo poluvrijeme, Split se uspijeva vratiti u utakmicu, za 2:1 pogodio je Ante Ćupina. Priliku da dođu do poravnanja igrači Splita propustili su 3 minute kasnije. U kaznenom prostoru Širokog Obilinović prekršajem zaustavlja Hrkaća a glavni sudac Semir Kaplan pokazuje na bijelu točku. S 11 metara pucao je Vitajić ali je njegov udarac zaustavio Marić i tako odveo Široki Brijeg u finale.

                            


Finalni susret između Dinama i Širokog Brijega igra se sutra u 12:30 sati. Utakmica za treće mjesto na Memorijalu Andrije Ankovića igrat će se radi lošeg terena tek u utorak. Domaćini su predložili, a splitovci su se složili jer ne bi imalo smisla više uništavati travnjak koji je pretrpio veliku kišu. Tako će u subotu na teren za titulu Dinamo i Široki Brijeg, a mali finale igrat će se u utorak između ekipa GOŠK-a i RNK Splita.

 

pogled.ba/hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi