RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Širokobriješki olimpijac: Naše vrijeme tek dolazi

Napisano 20.08.2016. 16:42

Široki Brijeg je u svojoj povijesti dao dva olimpijca. Prvi Širokobriježanin na Olimpijskim igrama bio je centar Stanko Barać koji je s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom nastupio u Pekingu 2008. godine.

Drugi Širokobriježanin također je košarkaš i također centar, a riječ je o Darku Planiniću koji je u Riju odigrao zapaženu ulogu u dresu Hrvatske. Televizijski komentatori prozvali su ga najvećim otkrićem u reprezentaciji, a zanimljivo je da poziv Ace Petrovića dobio tek naknadno uočio početka kvalifikacijskog turnira za OI igranom u Torinu.

No, čudesna Hrvatska tada je u finalu pobijedila domaću Italiju, a prethodno i jaku Grčku, te se plasirala u Rio gdje su u svojoj skupini bili prvi. Nažalost, u četvrtfinalu ispali su u dramatičnoj završnici protiv Srbije.

Mnogi igrači odmah nakon utakmice izjavili su da su ljuti na sebe i razočarani zbog ispadanja, počevši od kapetana Ukića pa do Bogdanovića, no Širokobriježanin Darko Planinić, od ovog ljeta novi član španjolske Gran Canarie, dva dana nakon utakmice obratio se javnosti putem društvenih mreža.

”Dva dana poslije svega, kad su se konačno emocije smirile, mogu reći da je ovo dugo reprezentativno ljeto ipak bila lijepa priča hrvatske košarke i moje veliko sportsko i životno iskustvo. Žao mi je što smo pali na posljednjem koraku do velikog uspjeha i senzacije, ali i to je sastavni dio sporta. Hvala svima na podršci, od suigrača, trenera, sa stručnim stožerom i u konačnici veliko hvala navijačima što su nas u ranim jutarnjim satima bodrili i navijali za nas. Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da naše vrijeme tek dolazi”, napisao je Darko Planinić.

Jabuka.tv


Nema komentara

Anketa

Ustavi