RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Slaven Bilić u Međugorju: Mi smo jaki u glavi, jaki na terenu, jaki u svemu

Napisano 24.06.2016. 18:16

Slaven Bilić, trener West Hama, sa suprugom Ivanom i kćeri pohodio je Međugorje i popeo se s njima na Brdo ukazanja u Bijakovićima, u međugorskoj župi, molio se s obitelji pokraj tamošnjeg Gospina kipa te, kako kaže, našao duševni mir pred skori nastavak engleskog Premiershipa, piše Večernji list BiH.

Došao je u Međugorje kako bi napunio svoje “duševne baterije” pred skori nastavak prvenstva u Engleskoj. Već 1. srpnja počinju pripreme za početak engleskog natjecanja.

 

Odlična igra Hrvatske

Prije dolaska u Međugorje bio je 12 dana u Parizu i pratio Europsko prvenstvo te za engleske televizije komentirao neke susrete s Eura. Prije odlaska u London posjetio je marijansko svetište Međugorje.

Domaćini treneru “čekićara” i bivšem izborniku hrvatske reprezentacije bili su braća Jure i Mario Vasilj, vlasnici hotela Villa Regina, Za naš list Slaven Bilić prokomentirao je protekle utakmice na Euru u Francuskoj.

O idućem protivniku Portugalu nije govorio uvažavajući izbornika Čačića koji, prema njegovim riječima, odlično obavlja svoj posao:

“Odlično smo igrali. Odlično igramo. Iako velika većina ljudi gdje sam se kretao na Euru, Englezi, Francuzi, velike nogometne veličine Mateus, Ferdinand i drugi, ističu kako i dalje na papiru Hrvatska nije favorit, gledajući po papiru, do sada je najbolja.

Hrvatska je pokazala najbolju igru. Ali i oni govore - pusti papir. Rekli su da tako dobro igramo da je sve moguće. S druge strane, ono što to potvrđuje i pomaže da nitko drugi nije toliko uvjerljiv, je što gazi na ovom prvenstvu. Talijani su odigrali prvu utakmicu odlično, a onda su igrali tako, tako loše. I Nijemci su igrali tako, tako… Englezi isto tako, Španjolci također. Moglo bi se reći toplo-hladno…

Hrvatska igra zaista odlično. Samo treba ići korak po korak, treba biti skroman i ponizan, i sve je moguće. Mi smo jaki u glavi, jaki na terenu jaki u svemu. Momčad se odlično i vodi. Znam to, bio sam dvaput kao igrač i dvaput kao trener tamo. Hrvatska ima uvijek to ozračje jer su igrači prijatelji međusobno i stožer.

Čačić je tu iznimno pametan, on to njeguje i to se treba njegovati. I prije prvenstva sam rekao da imam dobar osjećaj kako možemo napraviti veliki rezultat. Kako su prošli tri utakmice, taj osjećaj sve je jači. Vidim to, jučer sam se vratio iz Pariza gdje sam bio 12 dana. Drugi su mi dolazili i hvalili Hrvatsku. To je realno…”, kazao nam je o dosadašnjim igrama na Euru trener u velikom usponu Slaven Bilić.

 

Mjesto molitve

Došli ste u Međugorje napuniti svoje “duhovne baterije” i duhovno se obnoviti pred skori nastavak prvenstva u Engleskoj. Što vam znači posjet Međugorju.

“Znači mi puno. Iako su ovo naše osobne stvari, moram reći kako sam ovdje došao na molitvu i kako bih mirom i napunio svoju i obiteljsku dušu. Međugorje mi mnogo znači glede toga”, rekao je Bilić.

Poslije Međugorja Bilić putuje u London i 1. srpnja će obaviti prozivku svoje momčadi West Hama. U Vili su mu domaćini darovali carska vina i vino Stojić. Posjetivši nekoliko kola prije početka prvenstva hercegovačko svetište, Slaven Bilić pokazao je koliko mu je pred početak prvenstva stalo do mira i vjere na koju se cijelog života oslanjao. Vjerojatno će ovdje opet doći jer mu je bilo odlično.


Nema komentara

Anketa

Ustavi