RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SP 2010: Francuzi na korak do ispadanja u skupini

Napisano 18.06.2010. 04:03

NOGOMETAŠI Meksika pobijedili su Francusku sa 2:0 pogocima Hernandeza u 64. i Blanca u 79. minuti. Podijele li Meksiko i Urugvaj bodove u posljednjem kolu, Francuzi će ispasti već u skupini.

Uoči posljednjeg kola Urugvaj i Meksiko predvode skupinu sa 4 boda, dok Francuska i domaćin JAR imaju po bod. Momčad Raymonda Domenecha, izbornika na odlasku, više i ne ovisi sama o sebi, jer bi ih remi Meksika i Urugvaja u posljednjoj utakmici definitivno izbacio sa Svjetskog prvenstva.

Meksikanci i Slovenci tjeraju Zidanea iz JAR-a

Uoči utakmice na tribinama su navijači Južnoafričke Republike transparentima molili za remi bez golova kako bi njihova Bafana imala kakvu-takvu šansu za prolazak skupine. Na tribinama je sjedio i legdendarni Zinedine Zidane koji je došao pružiti potporu svojim bivšim suigračima iz reprezentacije, ali čini se kako za njega više nema razloga za ostanak u JAR-u. Najprije je njegov Alžir svladala Slovenija, a sad su Meksikanci doveli Tricolore na korak od ispadanja.

Meksikanci napadali od početka, Ribery usamljen u francuskim pokušajima

Od početka se vidjelo da će utakmica biti tvrda, igrači obje momčadi počeli su agresivno uz nekoliko prilika na obje strane iako su Meksikanci imali blagu inicijativu. Već u 3. minuti Dos Santos je pogodio stativu sa 18 metara, ali gol ne bi ni vrijedio jer je označeno zaleđe. Carlos Vela je nekoliko minuta kasnije došao na 10-ak metara i snažno pucao preko gola, a na jednak način završio je i pokušaj Franca. Francuzi su do tada samo gledali, a onda je Ribery stigao pred Perezov gol i pucao iskosa pored gola. Igra je bila koncentrirana na polovici Francuske, a odličnu priliku u 27. minuti nije iskoristio Salcido kada je se s loptom provukao na 6 metara od Llorisa, ali je pucao ravno u Lyonovog vratara.

Rano je izbornik Aguirre morao koristiti izmjene. U 32. minuti ozlijedio se Carlos Vela, jedan od petorice Arsenalovih igrača u večerašnjoj utakmici. Zamijenio ga je Barrera. Posljednjih nekoliko minuta prvog dijela pripalo je Anelki, koji je drugi francuski udarac u okvir gola poslao u ruke Perezu, a u 45. minuti iz slobodnjaka sa 30 metara gađa živi zid. Nakon toga je žuti karton zaradio Toulalan koji neće moći igrati protiv JAR-a.

Hernandez i "hrvatski krvnik" Blanco dotukli Tricolore

U drugom dijelu ista slika. Meksikanci su pokazivali više želje i često dolazili u nekakve poluprilike, a osim Riberyja i Maloude te Gignaca (ušao umjesto Anelke), nije bilo raspoloženih igrača u plavim dresovima. Najbolju priliku za pogodak imao je Malouda u 54. minuti, pucao je sa 25 metara, a Perez se pošteno ispružio da loptu izbaci preko grede. U 62. minuti vrlo aktivnog Franca zamijenio je iskusni 37-godišnji Blanco, "hrvatski krvnik" iz Japana i Koreje 2002. godine.

Već u 64. minuti Meksiko je došao u vodstvo. Mlado ovoljetno pojačanje Manchester Uniteda Javier Hernandez pobjegao je zadnjem redu Francuske, sam se našao pred Llorisom kojeg lako izbacuje i pogađa nebranjenu mrežu. Domenech je na pogodak odgovorio tek uvođenjem Valbuene umjesto Govoua, ali u 79. minuti novi šok. Abidal je srušio Barreru u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Iskusni Blanco nije mogao promašiti i Meksikanci su vodili sa 2:0. Do kraja susreta Francuzi su jednostavno odustali, a čak ni Domenech nije imao potrebu uvesti Henryja ili neku drugu zamjenu. Tek je Ribery napravio nekoliko prodora, ali uzalud.

Najboljoj francuskoj nogometnoj vrsti ovo ne bi bio prvi put da sa Svjetskog prvenstva odlazi već u fazi po skupinama. Isto im se dogodilo 2002. u Japanu i Koreji kada nisu zabili niti jedan gol. Ovdje još imaju šansu pogoditi mrežu protiv domaćina, ali na toj utakmici neće imati niti jednog prijatelja na stadionu.

Meksiko - Francuska 2:0 (Hernandez 64., Blanco 79. - 11 m)

Sastavi:

Francuska: Lloris, Sagna, Abidal, Evra, Gallas, Toulalan, Diaby, Malouda, Govou, Ribery, Anelka

Meksiko: Perez, Rodriguez, Salcido, Osorio, Moreno, Marquez, Torrado, Carlos Vela, Dos Santos, Juarez, Franco

index.hr


Nema komentara

Anketa

Ustavi