RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SP: Nizozemska pobijedila Urugvaj 3:2. Treći put u povijesti u finalu

Napisano 07.07.2010. 03:17

Nakon 32 godine Nizozemska će ponovno igrati u finalu svjetskog nogometnog prvenstva! Večeras su Oranje na stadionu Green Point u Cape Townu u prvoj polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici pobijedili Urugvaj, najveće iznenađenje ovog SP-a.

Van Bronckhorst je doveo Nizozemce u vodstvo u 18. minuti, sjajnim udarcem s 35 metara iskosa s lijeve strane. Izjednačio je Forlan u 41. minuti, također sjajnim udarcem iz daljine, pa je rezultatom 1:1 završeno prvo poluvrijeme.

U nastavku, sve do 70. minute rivali su bili prilično izjednačeni, čak je Urugvaj i ozbiljnije prijetio u utakmici inače igranoj u mirnom ritmu. No, onda je u svega tri minute došlo do odluke. Sneijder u 70. i Robben u 73. minuti donijeli su europskoj selekciji prednost od 3:1.

U završnici susreta, u drugoj minuti sudačke nadoknade, Urugvajci su uspjeli ublažiti poraz - Pereira je smanjio na 3:2 i zadnje dvije minute Nizozemci su svim snagama branili i obranili prednost.

U finalu 11. srpnja u Johannesburgu Nizozemci će po treći put pokušati doći do naslova svjetskog prvaka. Prethodna dva finala su izgubili od domaćina turnira - 1974. od Njemačke 1:2, a 1978. od Argentine 1:3 (nakon produžetaka). Ovoga puta neće igrati protiv domaćina i ostaje za vidjeti hoće li za njih ovo biti treća sreća. U finalu će igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg drugog polufinalnog dvoboja između Njemačke i Španjolske.

Sve tri selekcije koje su ostale u igri za titulu dolaze iz Europe, tako da će u JAR-u prvi put neka europska reprezentacija osvojiti svjetsko prvenstvo na turniru koji se ne igra ne europskom kontinentu.

Urugvaj će 10. srpnja igrati za treće mjesto, s poraženim iz sutrašnjeg meča. (dnevnik.ba)


Nema komentara

Anketa

Ustavi