RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

"Stopama" Milorada Dodika: Fudbalski Savez RS istupa iz N/FS BiH!

Napisano 11.09.2010. 09:05

 - Fudbalski savez RS najavio da će zbog napada na srpskog člana Predsjedništva N/FS BiH Bogdana Čeka istupiti iz zajedničke fudbalske organizacije i 12. septembra o svemu obavijestiti FIFA i UEFA.

 

Fudbalski savez Republike Srpske istupiće iz zajedničke fudbalske organizacije, a FIFA i UEFA će 12. septembra biti upoznate sa potezima koje namjerava da povuče savez iz RS nakon napada na srpskog člana Predsjedništva Bogdana Čeke!

Sagovornik lista Press iz FS RS potvrdio je da je istupanje iz zajedničkog saveza gotova stvar i da je pitanje samo kako to tehnički provesti. On, ipak, dodaje da u savezu postoji i struja koja nije za istupanje iz N/FS BiH, jer smatra da će to proizvesti nesagledive posljedice na koje niko više neće moći da utiče.

Član Predsjedništva N/FS BiH Bogdan Čeko još se oporavlja od povreda zadobijenih u Luksemburgu. Čeko je uvjeren da je napad na njega planiran. On dodaje da nema nikakvu dilemu da je upravo on bio meta napadača.

"Huligani su čekali mene i to nije bio nikakav napad na N/FS BiH, nego na mene lično. Što se tiče daljih koraka, moj budući put biće onaj kojim će da ide i Republika Srpska", kaže Čeko.

"Dio ljudi u savezu želi da zadrži postojeće stanje, ali protiv njih nisu oni koji žele da prekinu cirkus i istupe iz N/FS BiH, već naprotiv, bošnjački dio N/FS BiH, većina reprezentativca i selektor, ali i bošnjački navijači, političari i mediji, koji na sve načine pokušavaju da dovedu do promjena u N/FS BiH. Cilj je da bude izabran jedan predsjednik, umjesto Predsjedništva. Oni pokušavaju da u fudbalu realizuju ono što Bošnjaci žele da se desi i u državi BiH, a to je dominacija i nametanje rješenja", navodi Pressov sagovornik koji ističe da ostaje da se vidi kako će svjetska i evropska fudbalska organizacija reagovati na samu ideju o istupanju iz N/FS BiH.

"Činjenica je da je sve i jedan konstruktivan prijedlog, kompromis i dogovor krenuo upravo od nas, iz FS RS. Uskoro će biti održan i sastanak delegacije N/FS BiH i delegacije UEFA, koju će predvoditi Michel Platini, na kome će svi ovi problemi čelnicima UEFA biti predočeni iz prve ruke", kaže isti izvor.

Na sastanku sa predsjednikom UEFA Michelom Platinijem, koji će biti održan u ponedjeljak u Atini, učestvovaće i predstavnici FS RS, delegacija Fudbalskog saveza BiH i Bogdan Čeko.


Nema komentara

Anketa

Ustavi