RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tomislavgrad: 6. međunarodni plivački maraton “Buško jezero”

Napisano 24.07.2014. 11:03
6. međunarodni plivački maraton “Buško jezero”

Međunarodni plivački maraton „Buško jezero“ je jedini plivački maraton u Bosni i Hercegovini. U regiji je specifičan zato što se održava u slatkoj vodi i zbog tradicionalno teških uvjeta veoma je zahtjevan…

U nedjelju 27. srpnja, na plaži Grabovica, održat će se 6. plivački maraton “Buško jezero”. Plivački maraton ima tri dionice od kojih je najzanimljivija utrka na 5000 m koja je predviđena za profesionalce i vrhunske plivače amatere. Za početnike i one koji se žele okušati u daljinskom plivanju predviđena je utrka na 2500 m dok je za najmlađe sudionike, kao i ranijih godina, planirana utrka na 300 m.

Proglašenje pobjednika i druženje nakon održanih utrka će biti u Eco selu Grabovica.

Plaža Grabovica se nalazi pored naseljenog mjesta Grabovica, općina Tomislavgrad, udaljena je od Tomislavgrada 20 km. Od Graničnog prijelaza Kamensko udaljena je svega 15 km.

Međunarodni plivački maraton „Buško jezero“ je jedini plivački maraton u Bosni i Hercegovini. U regiji je specifičan zato što se održava u slatkoj vodi i zbog tradicionalno teških uvjeta veoma je zahtjevan, kako za same plivače tako i za organizatore. Cilj maratona je popularizacija turističke ponude na Buškom jezeru, kao i promocija plivanja – jednog od najzdravijih tjelesnih aktivnosti za čovjeka.

Iskoristite priliku i posjetite ovogodišnji maraton, dajte svoju podršku svim plivačima i navijajte za svoga favorita.

tomislavcity.com


Nema komentara

Anketa

Ustavi