RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Trijumf Zrinjskog: U svečanom ozračju Plemići nadigrali Slobodu

Napisano 16.05.2016. 13:03

U posljednjem kolu BHT Premijer lige Zrinjski je na domaćem terenu svladao tuzlansku Slobodu rezultatom 2:1,  te na taj način potvrdio titulu prvaka Bosne i Hercegovine po četvrti put.

Unatoč tamnim oblacima koji su se nadvili nad Mostar, atmosfera na stadionu pod Bijelim Brijegom je bila uzavrela.

Fantastična bakljada u slavljeničkom tonu odjekivala je ulicama Mostara, a gusti dim mogao se vidjeti s prozora mostarskih zgrada.

Utakmica je zbog bakljade čak i prekinuta na nekoliko minuta.

Zrinjski je do vodstva došao već u sedmoj minuti golom Nemanje Bilbije, a na 2:0 povećao je Oliver Petrak. U drugom poluvremenu, obilna kiša otežavala je igru, te na natopljenom terenu do akcije Slobode dolazi u u 80. minuti, točnije kada Ahmetović iz jedanaesterca gađa za konačnih 2:1.

Iako ova utakmica Plemićima ne znači ništa, pobjeda je idealan način da se igrači oproste od svojih vjernih Ultrasa koji su im cijelu sezonu bili dodatan vjetar u leđa.

U slavljeničkom tonu, navijače nisu mogli prekinuti ni pljuskovi ni tamni oblaci koji su se nadvili nad Mostar otežavajući i igračima i navijačima slavlje koje itekako zaslužuju.

Podsjetimo, Zrinjski je kolo prije kraja osigurao titulu, te se tako kruna prvaka Bosne i Hercegovine po četvrti put vratila u grad na Neretvi.


Nema komentara

Anketa

Ustavi