RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Neumu otvoreno 20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne

Napisano 20.08.2014. 21:24

U organizaciji Šahovskoga saveza Herceg - Bosne, a pod pokroviteljstvom HDZ BiH, danas je u hotelu Zenit u Neumu otvoreno 20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne.

Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg - Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, na otvaranju natjecanja je pozdravio sve nazočne goste, šahovske ekipe i  igrače, te svima zaželio dobar uspjeh. Veliku zahvalu iskazao je i tehničkom organizatoru Ivanu Lakiću, direktoru hotela Zenit u Neumu, gdje se ovo natjecanje i održava.

Predsjednik Bogut,na poseban način se zahvalio izaslanstvu HDZ-a BiH, dr. Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a i HNS-a BiH i kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

- Dvadeset godina uspona i padova, ali i 20 godina kontinuiteta Šahovskog saveza. Nadam se i vjerujem da će listopadski izbori dovest promjene, da će doći legitimni predstavnici na vlast, koji će podržavati vrijedan rad Šahovskog saveza Herceg Bosne“, rekao je Bogut.

Naglasio je kako će se i dalje ovaj savez boriti da šah dobije status koji zaslužuje, da neće biti zanemaren od predstavnika Federalnih institucija vlasti, a posebno prema udrugama s predznakom Herceg – Bosne.

Na kraju se zahvalio svima koji su pomogli održavanje ovog natjecanja, posebno pokrovitelju HDZ BiH.

20. ekipno natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne, svečano je otvorio dr. Dragan Čović, Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

- Osvrnut ću se na riječi predsjednika, i na tešku ekonomsku, gospodarsku, socijalnu i političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ali to ne može biti razlog da šahovski savez Herceg – Bosne, zbog svog naziva, ne može dobiti poticaj i sredstva koji se realno mogu dobiti i podijeliti unutar sporta, kulture... Podržite Šahovski savez Herceg – Bosne, koji ima svoje predstavnike, od Orašja do evo ovdje u Neumu. Svi mi koji se bavimo politikom, i kojima je stalo do Bosne i Hercegovine, pa time i Hrvatskog naroda, trebaju podržati ovakve aktivnosti.

Iskrene čestitke svima koji su u proteklom vremenu ostvarili zapažene rezultate, želim vam ugodan boravak ovdje u Neumu, da ostvarite svoje rezultate i postignete ono što ste planirali na ovom 20. ekipnom natjecanju Prve šahovske lige Herceg-Bosne, koje proglašavam otvorenim“, rekao je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH.

Svečano proglašenje rezultata i zatvaranje 20-og ekipnog natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne, obavit će se 24. kolovoza 2014. godine.

Bljesak


Nema komentara

Anketa

Ustavi