RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Vrapčićima najavljeno 500 Ultrasa

Napisano 19.04.2010. 13:32

U srijedu u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru se igra gradski derbi između Veleža i Zrinjskog. Tim povodom Dragan Jelonjić, načelnik PU Mostar, za Bljesak.info je rekao kako su izvršeni pregovori s oba kluba, kao i s predstavnicima navijača "Ultras" i "Red Army". 
 
Načelnik Jelonjić potvrdio je da su navijači Zrinjskog najavili dolazak minimalno 500 svojih članova na gradski derbi u Vrapčićima. Iz HŠK Zrinjski istaknuli su za Bljesak.info da su blagovremeno od Veleža zatražili 400-500 ulaznica, dok s druge strane u Veležu za naš portal ističu da im odredbe nalažu da gostujućim navijačima moraju ustupiti pet posto kapaciteta stadiona, što iznosi dvjesto ulaznica.

"Upoznati su sa zakonskim odredbama i sankcijama, ukoliko se zakon bude kršio. Iz Veleža je odobreno 200 ulaznica, odnosno da toliko navijača može doći, a prema našim saznanjima puno veći broj želi da ode na utakmicu. U skladu sadogovorom tih 200 ljudi će otići pod pratnjom u Vrapčiće, a svi ostali organizirano neće moći biti u toj koloni", rekao je Jelonjić.

"Svi navijači će kod stadiona biti pretreseni i prema dosadašnjim najavama gostujući navijači će biti smješteni u krugu 'Nerfila' kako ne bi bilo doticaja s publikom. Pred samu utakmicu, odnosno ova dva dana policijske ophodnje će biti pojačane iz preventivnih razloga. Što se tiče osiguranja utakmice bit će angažirano oko 450 policajaca iz HNŽ-a, ali i drugih županija FBiH", kazao je Jelonjić za Bljesak.info.

Također, problem bi mogao biti i najava izlaska branitelja na ulice ukoliko budu propali današnji pregovori s Vladom FBiH.

"To neće biti nerješiv problem, ali će zasigurno tražiti dodatni napor i angažiranje policije. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu i bez problema", govori Jelonjić.

Ovim putem pozivaju se svi navijači na fer i sportsko navijanje za svoje klubove, te da se suzdrže od nereda u protivnom uslijedit će sankcije, poručili su iz policije.

(Bljesak.info)


Nema komentara

Anketa

Ustavi