RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

UEFA o Širokobriježaninu Anti Ćoriću: Wonderkid bolji od Bobana

Napisano 22.02.2015. 15:58
Ante Ćorić

UEFA je na svojoj službenoj stranici predstavila mladog igrača Dinama i hrvatskog reprezentativca Antu Ćorića, za kojeg piše da je bolji igrač nego što je u njegovim godinama bio Zvonimir Boban, javlja HRT. Mladi nogometaš Dinama podrijetlo vuče iz Širokog Brijega, a nerijetko slobodno vrijeme iskoristi za posjet svojoj Hercegovini.

- Ćorić je rođen u Zagrebu, ali njegov talent brzo je privukao pažnju brojnih klubova, pa je imao probe u Chelseaju i Bayernu. S 11 godina priključio se Salzburgu, a 2013. godine vratio se u Zagreb i pridružio Dinamu za 900.000 eura, piše službena stranica UEFA-e.

- Njegova svestranost je impresivna, ima sve kvalitete potrebne modernom veznjaku, a onda još i nešto više od toga. Kontrola lopte mu je sjajna, lako dribla, kreativan je i ima odličnu viziju igre. Važna odlika mu je i brzina, a stalna je opasnost za protivnički gol, osvrt je na njegove igračke kvalitete.

UEFA je u tekstu posvećenom ovom talentiranom nogometašu posebno istaknula izjavu trenera Zorana Mamića koji je jednom prilikom poručio kako je „Ante je blago našeg kluba, bolji je od Luke Modrića i Matea Kovačića“, te potom i još hrabriju izjavu Zdravka Mamića: Bolji je od Prosinečkog i Bobana u tim godinama!

- Odlaskom Marcela Brozovića u Inter, Ćoriću se otvaraju vrata prve momčadi. Pitanje je samo koliko dugo ga Dinamo može zadržati? Ljudi u klubu uvjereni su da će upravo on biti sljedeći veliki transfer kluba koji je europskom nogometu donio neka stvarno zvučna imena. Čini se da je Bayern već zauzeo prvo mjesto u redu za dovođenje Ćorića, napominje UEFA.


Nema komentara

Anketa

Ustavi