RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

US Open: Čilić slomio Tsongu i izborio polufinale

Napisano 09.09.2015. 17:10

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igra izborio je polufinale US Opena! Poveo je protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge s 2:0 u setovima, no morao se boriti svih pet setova i na kraju je pobijedio sa 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3) i 6:4.

Međugorac je dobro krenuo u meč. U prva četiri gema nije bilo opasnosti za servise, ali napeto je postalo u petom gemu, kada je Marin na Tsongin servis došao do 0:30 i izborio break-loptu. Francuz se izvukao i poveo, a potom je opasno zaprijetio Čilićevom početnom udarcu, imao je čak četiri break-šanse. Čilić se ipak izvukao i došao do 3:3.

Kod 4:4 je nakon Francuzove dvostruke pogreške kod 40:40 dobio drugu break-priliku u devetom gemu. Pogodio je mrežu na reternu, ali izazov na odluku suca urodio je ponavljanjem poena, nakon čega je ipak iskoristio break-šansu. Potom je sigurno odservirao za 1:0 u setovima.

U drugom setu ključni trenuci bili su u petom gemu, kod rezultata 2:2. Tsonga se spasio kod prve dvije lopte za break, ali treću je Hrvat iskoristio. Nakon toga francuski tenisač nije opasno zaprijetio suparnikovom početnom udarcu pa je Marin osvojio i drugi set.

U trećoj dionici je kod vodstva 1:2 priprijetio Francuz, tu se Čilić izvukao i izjednačio na 2:2, ali kod vodstva 3:4 ponovno je zaprijetio Tsonga te je iskoristio drugu break-loptu za prednost 3:5, nakon čega je sigurno odservirao za set.

U četvrtome setu Čilić je kod vodstva 5:4 došao do 0:30, a onda i 15:40, što su bile dvije meč-lopte za Marina! Francuz se obranio, a Čilić je izborio novu, treću meč-loptu kod svog vodstva 6:5 i 30:40. Ipak, 19. nositelj se opet izvukao i izborio 13. igru, u kojoj je poveo s 2-5, lako izborivši odlučujući, peti set.

Odmah na otvaranju zadnjeg seta Čilić je imao dvije break-lopte (15:40), ali Tsonga se spasio i poveo s 0:1 u gemovima. U četvrtom gemu prijeti kod 30:40 18. tenisač svijeta, Čilić se izvukao i u petom gemu kod 2:2 odjednom je eksplodirao, s nekoliko sjajnih poteza oduševio je publiku i došao do 0:40 te potom napokon oduzeo Tsongi servis za prednost 3:2!

Imao je priliku kod 5:3 uzeti Marin protivniku početni udarac, no s tri poena zaredom Francuz je smanjio na 5:4 i Čilić je morao ipak servirati za meč. Došao je do 40:30 i četvrte meč-lopte, ali prve na svom servisu. Napravio je dvostruku servis-pogrešku i ispustio priliku, Tsonga je onda došao do break-šanse, no izvukao se Hrvat i došao do pete meč-lopte, koju je i iskoristio kad je suparnik poslao loptu nakon izmjene u aut!

Najbolji hrvatski tenisač ide na pobjednika četvrtfinalnog para Đoković - Lopez.


Nema komentara

Anketa

Ustavi