RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vozile se dvije memorijalne utrke, više od 180 natjecatelja

Napisano 13.08.2012. 11:41

Održan jedanaesti kamp mladih kajakaša srednje Europe i međunarodna kajakaška regata Kazaginac 2012.

Vozile se dvije memorijalne utrke, više od 180 natjecatelja

Jedanaesti kamp mladih kajakaša srednje Europe i međunarodna kajakaška regata Kazaginac 2012. održan je na Buškom jezeru. Na regati i kampu sudjelovalo je 11 klubova iz Mađarske, Hrvatske, te Bosne i Hercegovine sa 180 natjecatelja. Po završetku kampa, gdje su se svi kajakaši družili čak šest dana, održana je i regata, i to u kategorijama - mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora, a održana je i utrka seniora. Razlog tome što su seniori nastupili jeste što mladi kajakaši u juniorskom konkurenciji mogu nastupati i za seniore. Ovoga puta seniorsku i juniorsku konkurenciji ojačali su natjecatelji kajak kluba Ute iz Budimpešte koji su u svojim kategorijama bili najuspješniji.

Mađari su, uz to što su iskoristili kamp za pripreme, jedan dan i bili na moru na kupanju. Kada smo stigli u Kazaginac na Galin kuk pokraj brane ostali smo iznenađeni jer je u odnosu na prošlogodišnji kamp došlo do velikih promjena. Izgrađen je velebni objekt sa svim pratećim sadržajima koji može primiti 20-ak gostiju, a smještaj je u kategoriji hotela s četiri zvjezdice. Ono što su vrijedni Kazaginčani napravili u prošloj godini vrijedno je velikog divljenja. Stoga im svaka čast!

Što se samog natjecanja na regati tiče, došlo je do promjene u odnosu na prošlu godinu jer su se vozile dvije memorijalne utrke, i to na četiri tisuće metara, što je izazvalo veliko oduševljenje među mladim kajakašima. Natjecali su se kajakaši rođeni 1996. do 1999. godine te kajakaši rođeni od 2000. do 2003. godine. Te kategorije vozile su u spomen na preminule bivše kajakaše Petra Venića i Ante Čule.

POBJEDNICI

Pobjednici po kategorijama
Mlađi kadeti: u mini kajaku jednosjedu pobijedio je Stipe Renić iz Buškog Blata, a u mini kajaku dvosjedu Stipe i Filip Renić iz Buškog Blata. Kod mlađih kadetkinja pobjednica je Ana Ždero iz Mračaja Runović. Kod kadeta na 200 metara u kajak jednosjedu pobjednik je Attila Czufer iz Ute Mađarska. Dok su pobjednici u kajaku dvosjedu Toke-Czufer iz mađarskog kluba Ute. U kajaku jednosjedu na 500 metara pobjednik je također Mađar Czufer. U kategoriji kadetkinja na 200 metara pobjednica je Matea Turk iz Kupe u Petrinji, a ujedno je i pobjednica na utrci od 500 metara. Kod mlađih juniora na 200 metara pobjednik je Gyorgy Jakalab iz mađarske Ute, dok je u kajaku dvosjedu pobijedila mađarska posada Jakalab - Czegedi. Kod mlađih juniorki na 200 metara pobjednica ja Katrin Czabo iz mađarske Ute, a u dvosjedu Siruček - Franci iz Kupe Petrinja. Kod juniora u kajaku jednosjedu na 200 metara pobjednici su Mađari, i to na 200 metara
Georgy Jakalab, a u kajaku dvosjedu Czegededi - Rethy. Na 500 metara ponovno je pobjednik bio Georgy Jakalab. Kod juniorki na 200 metara pobjednica je Katrin Szabo iz mađarske Ute, a u kajaku dvosjedu na 200 metara posada iz Žepča Vujuć-Čavara.

U seniorskoj konkurenciji pobjednici su u kajaku jednosjedu na 200 metara Tomislav Rukavina iz zagrebačkog Jaruna, a u kajaku dvosjedu Huseinbašić - Terzimehić iz Maglaja. U kajaku jednosjedu na 500 metara pobjednik je ponovno bio Rukavina iz Jaruna, a ista posada iz Maglaja pobijedila je i u dvosjedu na 500 metara. Kod seniorki u kajaku jednosjedu na 200 metara i 500 metara pobijedila je Matea Ljubičić iz Jaruna.

U sklopu kampa i regate događalo se i još sportskih natjecanja pa su tako nogometaši Kazaginca u polufinalu Općinske lige svladali Roško Polje 3:1. U isto vrijeme održavao se i boćarski turnir na kojemu su sudjelovale 32 ekipe Hercegovine i Dalmacije.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi