RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Žepče: Uz dobru zabavu i raspoloženje održani 19. dani planinara Herceg-Bosne

Napisano 25.08.2015. 14:48

Ovoga vikenda na Matinskom visu u organizaciji Planinarskog društva Vis Žepče održali su se 19. dani planinara Herceg-Bosne.

Na tradicionalnom trodnevnom druženju stigli su planinari iz četrdeset i dva planinarska društva s područja BiH i Republike Hrvatske.

Baš kako i priliči ovom događaju nazočili su i brojni ugledni gosti, a među njima predsjednik Planinarskog saveza Herceg Bosne i načelnik općine Posušje Branko Bago, načelnik općine Žepče Mato Zovko, kao i mnogobrojni predstavnici političkog, društvenog, kulturnog sportskog i vjerskog života općine Žepče.

Nazočnima se u ime domaćina obratio i predsjednik planinarskog društva Vis Žepče Mirko Matijević koji nije krio ponos na organizaciju ovog događaja.

Iskreno se zahvalio svima, Općini Žepče na svesrdnoj pomoći na realizaciji ovog događaja, kao i na potpori koju pruža pri realizaciji sličnih događaja. Veliku potporu pri organizaciji 19. dana planinara Herceg Bosne pružile su i Oružane snage BiH, prenosi Zepce online.

Predsjednik Planinarskog saveza Herceg Bosne i načelnik općine Posušje, Branko Bago u svom pozdravnom govoru čestitao je Žepču na dobroj organizaciji, uputio pozdrave svim sudionicima, te najavio skoru osnivačku Skupštinu krovne organizacije planinara, Planinarski savez BiH-Krovni savez.

Inače, Bago je pokazao i dobar sportski duh, sudjelovao je u drevnim igrama koje su organizatori priredili u igri kamena s ramena kao i u potezanju konopca gdje je završio na drugoj poziciji, jer su domaćini bili bolji i nepopustljivi.

Dane planinara 2015. otvorio je načelnik općine Žepče Mato Zovko, koji se zahvalio sponzorima, pripadnicima OS koji su dali nemjerljiv doprinos u radu naše društvene zajednice, kao i članovima planinarskog društva Vis koji su zaslužili da ove godine organizacija ovog prestižnog susreta upravo bude u Žepču. Načelnik je pozvao sve goste da rado svrate u Žepče i posjete planinarski dom na Matinskom visu koji sve svoje goste dočekuje raširenih ruku.

Zabave i dobrog raspoloženja bilo je na pretek …, organizirano je i niz sportskih natjecanja i zabavni program.

Pjevalo se, plesalo, igralo, družilo, veselilo, razmjenjivala su se iskustva, doživljaji s planinarenja vrletima BiH, Hrvatske, susjednih i drugih europskih zemalja, a sve je kulminiralo pjesmom uz logorsku vatru kod koje su data nova obećanja za ponovni dolazak na slična druženja.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi