RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Beč pod opsadom: Policija pretresla muslimanske centre zbog sumnje u novačenje terorista

Napisano 01.05.2014. 19:47
Beč pod opsadom: Policija pretresla muslimanske centre zbog sumnje u novačenje terorista

Policija je u četvrtak pretresla dva centra u kojima se okupljaju pripadnici muslimanske zajednice u Beču, zbog informacija prema kojima se ondje navodno novače članovi i prikupljaju novčana sredstva za sirijske pobunjenike, izvijestilo je u četvrtak austrijsko državno odvjetništvo.

Pretresi su izvedeni u sklopu istrage o terorizmu koja se provodi protiv ultrakonzervativnih salafističkih grupa koje djeluju u Grazu, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva za austrijsku novinsku agenciju APA.

Nitko nije uhićen ni priveden, no zaplijenjeni su dokumenti i računalna oprema.

Policijska akcija u muslimanskim centrima u Austriji pokrenuta je pošto su četiri mlada Čečena, koja su u toj zemlji tražila azil, ubijena u sirijskom građanskom ratu, prenosi list Kleine Zeitung.

Od početka sukoba u Siriji u borbu protiv vlade te zemlje uključilo se između 80 i 100 osoba iz Austrije, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova. Interpol trenutačno traga za dvjema tinejdžericama iz Beča koje su pobjegle od kuće kako bi se pridružile islamističkim pobunjenicima u borbama u Siriji.

Njihovi roditelji, izbjeglice iz Bosne i Hercegovine tvrde da su djevojčice otete.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi