RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bomba nađena ispred hrvatskog veleposlanstva u Berlinu

Napisano 17.01.2011. 17:10

Ispred hrvatskog veleposlanstva u Berlinu je pronađena bomba

Njemački mediji javljaju da je paket koji je pronađen ispred hrvatskog veleposlanstva sadržavao ručnu granatu.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je informaciju te obznanilo da se radi o bombi M 75 s upaljačem i osiguračem. Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun je potvrdio da je uz bombu pronađeno prijeteće pismo.

Putem dostavne tvrtke je stigao paket za koji su djelatnici Veleposlanstva utvrdili da je sumnjivog sadržaja. Paket je, sukladno propisanom postupku odmah izdvojen, stavljen na sigurno mjesto, te prikladno osiguran, priopćio je MVPEI.

Odmah su obaviještene službe njemačkog Ministarstva vanjskih poslova koje su daljnjim pregledom utvrdile da je riječ o ručnoj bombi M 75, koja je potom odnesena iz kruga Veleposlanstva. U tijeku je istraga o mogućem pošiljatelju i razlozima slanja prijeteće pošiljke.

Mjere sigurnosti u Veleposlanstvu su podignute na visoku razinu još 23. prosinca 2010.

Hrvatsko predstavništvo u Duesseldorfu napadnuto Molotovljevim koktelom

Veleposlanstvo u Berlinu nije jedino hrvatsko predstavništvo koje je bilo napadnuto u Njemačkoj u posljednjih godinu dana. Naime, u rujnu je u Duesseldorfu Molotovljevim koktelima napadnut hrvatski konzulat. Djelatnici konzulata nisu bili ozlijeđeni, a generalni konzul Vjekoslav Križanec bio je odveden u bolnicu zbog problema nakon udisanja dima, no ubrzo je pušten. Vatra koja je izbila na zgradi hrvatskog generalnog konzulata brzo je ugašena. Policija je uhitila počinitelja, hrvatskog državljanina, čiji je motiv napada bio osobni. Njemački novinski portal express.de tada je objavio da je napadač prilikom napada na konzulat na hrvatskom vikao: 'Vi ste ratni zločinci'. (D. Ma./Hina)

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi