RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dok svijet šuti: Kršćani u Iraku prosvjeduju zbog progona iz Mosula

Napisano 25.07.2014. 11:45
Prosvijed iračkih krščana

Irački kršćani organizirali su veliki prosvjed zbog protjerivanja kršćana iz grada Mosula. Drugi po veličini irački grad nalazi se pod kontrolom islamističke vojske – Islamska država. Islamisti ovog ogranka Al-Qaide naredili su svim kršćanima da ili plate porez i pređu na islam, napuste grad ili umru. To je dovelo do masovnog egzodusa kršćana.

Irački premijer Nouri al-Maliki već je više puta osudio zločine terorističke skupine Islamska država rekavši kako “njihovi postupci pokazuju kriminalnu i terorističku narav ove pobunjeničke skupine”.

Naložio je vladinim tijelima da organiziraju pružanje pomoći u cijelom Iraku kršćanima koji su morali napustiti svoje domove bez ičeka. Kršaćni u Iraku žive od samih početaka kršćanstva, prenosi Narod.hr.

U svom tjednom obraćanju vjernicima papa Franjo izrazio je veliku zabrinutost zbog ovog progona kršćana.

“Doznao sam sa velikom zabrinutošću vijesti koje stižu od naših kršćanskih zajednica u Mosulu i drugim tijelovima Bliskog Istoka – gdje su živjeli od rođenja kršćanstva i gdje su davali značajan doprinos dobru društva u kojem žive”, rekao je papa Franjo

“Danas su oni progonjeni. Naša braća su progonjena. Istjeruje ih se. Moraju napustiti svoje domove bez da išta ponesu sa sobom.”

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi