RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Joca Amsterdam oslobođen optužbi za ubojstvo Ive Pukanića

Napisano 02.04.2014. 18:05
Joca Amsterdam oslobođen optužbi za ubojstvo Ive Pukanića

Specijalni sud u Beogradu danas je Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, oslobodio optužbi da je sudjelovao u organiziranju ubojstva vlasnika hrvatskog "Nacionala" Ive Pukanića.

Na zatvorsku kaznu osuđena su dvojica pripadnika beogradskog dijela njegove organizirane kriminale skupine, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović, na osnovu optužbi da su iz koristoljublja ubili Pukanića i njegovog suradnika Nikolu Franića, 23. listopada 2003. u Zagrebu.

Kako je navedeno u presudi, Milovanović je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora za više kaznenih dijela, dok je Kuzmanović kažnjen na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

Jocić je od početka procesa negirao krivnju i bilo kakvu vezu s Pukanićevim ubojstvom, a u završnoj riječi tražio je od suda da ga oslobodi optužbi.

Krajem siječnja Tužiteljstvo za organizirani kriminal predložio je sudu da Jocića osudi na 40 godina zatvora, a istu kaznu je tražilo i za Milovanovića, kao direktnog izvršitelja ubojstva.

Za Kuzmanovića, koji je, prema stavu tužiteljstva, bio zadužen za logističku podršku Jocićevoj bandi, tužiteljstvo je tražilo kaznu "ne manju od 15 godina zatvora".

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi