RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kissinger: BiH treba podijeliti na neovisne države

Napisano 16.09.2010. 09:03
kissinger

Bivši američki državni tajnik Henry Kissinger još jednom je ponovio kako Bosna i Hercegovina nema budućnost te kako se radi o umjetnoj tvorevini u kojoj su primorana živjeti tri naroda. Njegov stav je kako će se BiH podijeliti na tri cjeline, od kojih bi svaka od njih bila neovisna država koja bi se mogla priključiti susjednim zemljama.

Jake izjave

- Ne postoji “bosanski jezik”. Ne postoji “bosanska kultura”. Bosna je administrativna jedinica koja se sastoji od Hrvata, Bošnjaka i Srba, umjetno stvorena u bivšoj Jugoslaviji i koju su glupo priznale kao državu zapadne sile. Smatram da trebamo stvoriti muslimansku državu, a dopustiti ostalim nacionalistima da osnuju svoje neovisne države ili da se priključe Republici Hrvatskoj i Srbiji, rekao je bivši američki državni tajnik. Ovo je samo još jedan u nizu američkih diplomata koji se zalaže za mirni raspad Bosne i Hercegovine i koji smatra kako bi se samo na taj način konačno riješilo nacionalno pitanje svih naroda koji žive na ovim prostorima.

Bio protiv raspada

Zanimljivo je kako se Kissinger prije dvadeset godina srdačno zalagao za ostanak Jugoslavije te je svojim utjecajem pokušao spriječiti scenarij koji se odigrao u to vrijeme. Zbog toga njegovi pozivi danas za mirno rascjepljenje Bosne i Hercegovine zvuče pomalo ironično. On je u svojim javnim nastupima posljednjih desetak godina javno pozivao na pokretanje procesa raskola Bosne i Hercegovine u kojem bi svaki od konstitutivnih naroda dobio svoj dio teritorija koji bi se tretirao kao neovisna država. Službena američka politika još uvijek nije komentirala izjave ovog bivšeg visokog dužnosnika.

(VL)


Nema komentara

Anketa

Ustavi