RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Preminuo dječak (2) kojeg je otac zbog posla 8 sati ostavio u autu

Napisano 06.06.2013. 13:42
Preminuo dječak (2) kojeg je otac zbog posla 8 sati ostavio u autu

Italija je u šoku. Je li posao važniji od djeteta? Može li se zaboraviti na dijete zbog misli koje su vezane uz posao? Dvogodišnji Luca Albanese žrtvom je jurnjave za poslom, jurnjave današnjeg društva u kojem nema mjesta za ljude, gdje je važniji neki poslovni rezultat od skrbi za najbližnje, ili upravo iz straha da se najbližnjima neće moći osigurati bolji život, zaboravlja se na najosnovnije. 

Andrea Albanese (39) zaboravio je svoga sina u automobilu, jer je s mislima bio u projektu koji je u srijedu ujutro trebao predati tvrtki. Mali Luca ostao je u automobilu osam sati i pod temperaturom koja je dosegla do 60 stupnjeva, nije preživio. Andrea Albanese je menadžer u tvrtki Copra Elior u Piacenzi, koja se već 35 godina bavi pripremanjem hrane za tvrtke, škole, ustanove, te je trebao predati projekt za sudjelovanje u važnom natječaju za dobivanje novog posla.

- Andrea je jedan od najboljih menadžera u tvrtki - kazao je njezin vlasnik Guido Molinaroli. Andrea Albanese trebao je, na putu od kuće do tvrtke, ostaviti sina Lucu u vrtiću, ali se nije ni zaustavio pred zgradom vrtića već je stigao do radnog mjesta, izašao iz automobila i odjurio na posao. 

- To je strahovita nesreća jer pokazuje kontradikcije sadašnjeg načina življenja - kazao je gradonačelnik Piacenze, Paolo Dosi. Kada je Andrea, nakon što je mali Luca mrtav izvučen iz automobila jučer oko 17 sati, doznao što se dogodilo, počeo je urlati od bola. Liječnicu su mu odmah dali injekcije sedativa. Sada se nalazi u bolnici pod sedativima i pod stalnom prismotrom. Njegova supruga i Lucina majka, Paola (38), službenica, samo je izustila, obraćajući se mužu: ''Kako si to učinio? O Bože, kako?“. I njoj su liječnici pomogli lijekovima za smirenje. Sada se nalazi zatvorena u domu svojih roditelja.

Protiv Andreae pokrenuta je istraga pod optužbom za ubojstvo iz nehaja. Nehaj prema djetetu zbog pretjeranog brige na poslu? Stravična tragedija današnjice.

Vecernji.hr 


Nema komentara

Anketa

Ustavi