RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Svijet zabrinut za zdravlje Pape Franje: Povukao se i otkazao sve obaveze

Napisano 11.06.2014. 09:47
Svijet zabrinut za zdravlje Pape Franje: Povukao se i otkazao sve obaveze

Nakon što je papa Franjo (77) dva dana zaredom otkazao sve svoje ranije najavljene aktivnosti, pojavila se zabrinutost za njegovo zdravlje.

Poglavar Katoličke crkve imao je prilično intenzivan radni vikend, čiji je vrhunac bio u nedjelju na zajedničkoj molitvi s palestinskim i izraelskim predsjednikom. Franjo je već tada otkazao sve aktivnosti najavljene za ponedjeljak, kako bi se mogao odmoriti, no iz Vatikana je nenadano stigla vijest da ga u javnosti neće biti ni u utorak.

Prije nekoliko je tjedana otkazao posjet jednom marijanskom svetištu u okolici Rima s ciljem, kako je tada službeno objašnjeno, rasterećivanja rasporeda uoči trodnevnog posjeta Svetoj zemlji. Prije toga je iz javnosti u nekoliko navrata izbivao zbog prehlade i blago povišene temperature.

''Nakon povijesnog i događajima ispunjenog vikenda Sveti je otac odabrao uzeti odmor u ponedjeljak poslijepodne i danas, u utorak. Njegovo stanje nije ozbiljno'', navela je Sveta stolica u utorak, a Daily Mail piše da Franjin glasnogovornik Federico Lombardi inzistira da nema razloga za brigu.

Papa svako jutro ustaje u 4:30, a otkad je lani došao na čelo Katoličke crkve, neumorno sudjeluje u uistinu brojni javnim aktivnostima. Njegovi se suradnici nadaju da će malo usporiti i uzeti nešto veći odmor tijekom ljeta.

''Tražili smo ga da uzme odmor ove godine. Prošle godine to nije učinio tako da je povremeno premoren. Vjerujem da će se u kolovozu povući kako bi se odmorio'', rekao je Franji blizak kardinal Rodriguez Maradiaga.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi