RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vatikan zaprijetio isključenjem kardinala koje uhvate na Twitteru

Napisano 12.03.2013. 11:10
Vatikan zaprijetio isključenjem kardinala koje uhvate na Twitteru

Kardinali su prije početka konklave bili vrlo aktivni na Twitteru, a kada jednom počne izbor novog pape, bit će "odsječeni" od vanjskog svijeta da ne bi otkrivali informacije o izboru novog pape.

"Posljednji tweet prije konklave: Neka naš Otac čuje i odgovori s ljubavlju i milošću svim vjernicima! Bog vas blagoslovio", napisao je južnoafrički kardinal Wilfrid Napier na Twitteru. Tijekom nekoliko dana, koliko bi mogle trajati konklave, kardinali će biti potpuno izolirani u Vatikanu, piše France24.

U Sikstinsku kapelu postavljeni su uređaji koji će blokirati sve telekomunikacijske signale, a Vatikan je zaprijetio da će iz Crkve biti izbačen svatko koga ulove da šalje poruke na Twitteru.

Američki kardinal Roger Mahony u posljednjoj je poruci na Twitteru prije odlaska u izolaciju napisao da se prva konklava održava navečer. "Potrebne su molitve!", napisao je Mahoney. Glasnogovornik francuskog kardinala Philippea Barbarina napisao je na Twitteru da su trojica kardinala iz te države ušla u Vatikan. "Sada nastupa velika tišina", dodao je glasnogovornik.

(VL) 


Nema komentara

Anketa

Ustavi