RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vučić: Podrška integritetu BiH uz očuvanje entitetske posebnosti RS

Napisano 24.06.2014. 09:24
Vučić: Podrška integritetu BiH uz očuvanje entitetske posebnosti RS

Vlada Srbije na najjasniji način sprovodi politiku podrške i poštovanja integriteta i teritorijalnog suvereniteta BiH, rekao je srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

"Vlada Srbije nije mijenjala politiku prema BiH. Ono što sam govorio u vezi sa očuvanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH je jasna politika vlade, a to je, ponavljam, podrška i postovanje teritorijalnog integriteta BiH, uz, razumije se, očuvanje entitetske posebnosti Republike Srpske unutar BiH.

To je politika Vlade Srbije i ona je potpuno jasna i precizna", izjavio je Vučić. Vučić je to izjavio za list 'Danas' komentirajući izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića za Radio televiziju Republike Srpske da "BiH teško može opstati".

Na pitanje novinara lista 'Danas' da li su izjave Nikolića o BiH i poruke koje šalje u suprotnosti s politikom koju zastupa vlada, odnosno on kao premijer, Vučić je rekao: "Ja sam govorio ono što je politika Vlade Srbije i to je ono što vlada i sprovodi".

List tekst donosi na naslovnoj strani pod naslovom da se "Vučić se ogradio od Nikolićeve izjave o BiH". Predsjednik Nikolić je u intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske istaknuo da on ne može da "bude ni zaslužan ni kriv za ono što se događa u BiH".

"Uloga Srbije je da bude garant Daytonskog sporazuma, a to znači da očuva Republiku Srpsku. Ja ne mogu učiniti ništa da opstane BiH, ako to BiH ne želi. Ali, recite mi da li se za ovih 20 godina ikakav lijepak pojavio da poveže BiH? Mislim da to ne postoji uopće! Došlo je do daljeg razdvajanja stanovništva", kazao je Nikolić.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi