RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Djeca pjevaju hitove, plešu koreografije, sviraju gitare…

Napisano 10.12.2012. 11:32

Talenti: Odžak rasadnik glazbenih talenata

Djeca pjevaju hitove, plešu koreografije, sviraju gitare…

■ Zabavna fešta - Djeca pjevaju hitove napunila je malu dvoranu u Odžaku
■ Ukupno se 13 osnovaca borilo za prestižnu poziciju prvoplasiranih
■ Puno je talentirane djece, ali ih se nedovoljno prepoznaje u TV kućama koje radije prikazuju trećerazredne glazbenike

Male sredine nose sobom hendikep malih mogućnosti za uspjeh talentirane djece, jer ne mogu dosegnuti uspjeh, koji bi zacijelo imali da su nastupili u većim kulturnim središtima. Potvrdila je to još jednom glazbeno-zabavna fešta „Djeca pjevaju hitove" u Odžaku. Glas Ane Barukčić izvan natjecateljskog dijela ostavio je bez daha nekoliko stotina posjetitelja festivala. Pjevala je kao slavuj i podsjetila na svoj glazbeni talent koji će nažalost šire javnosti, ali i na sreću svojih najbližih, podijeliti samo sa njima, i ponekad sa svojim sumještanima.

Bez konkurencije

- Nećete vjerovati koliko smo ovih dana vidjeli talentirane djece u Posavini s desne i lijeve obale Save. Kada smo čuli Anu ... to je biser od glasa, kao i još nekoliko mladih ovoga područja, ali na žalost, njihov glas ostaje samo u Posavini. Na drugoj strani, u javnosti i zvučnim medijima dominiraju neki trećerazredni glasovi, samo zato što su blizu centara gdje ih središnji TV mediji mogu prenijeti, tvrde predstavnici tvrtka za glazbeno - scenske usluge „Dujeton" iz Županje koji su multimedijalnim organiziranjem glazbene fešte učinili da dvorana u Odžaku postane središte velikog glazbenog spektakla.

Puna dvorana

OŠ „Vladimira Nazora iz Odžaka" organizator prekrasne fešte, pokazala je kako se na najbolji način mogu animirati djeca u izvannastavnim aktivnostima. Poziv roditeljima imao je pun pogodak jer se tažila sjedalica više. Dvorana je odzvanjala dječjim razdraganim smijehom, pljeskom, pjesmom, plesom a za mnoge i prvim nastupom. Ukupno se 13 osnovaca „borilo" za prestižnu poziciju prvoplasiranih. Nastupilo je nekoliko plesnih skupina darovitih mališana među kojima su najmlađi izazvali i najviše ovacija. Starije plesne skupine pratile su moderne trendove glazbenih izričaja. Škola gitare potvrdila je koliko se u školi uistinu djeci daju kvalitetni sadržaji.


Nema komentara

Anketa

Ustavi