RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Folklorni sastav HKD „Napredak“ Busovača nastavio s promocijom folklornog naslijeđa Hrvata Središnje Bosne

Napisano 06.07.2017. 23:28

Folklorni sastav HKD „Napredak“ Busovača je, nakon Vukovara, u subotu 1. 7. 2017. nastavio predstavljati i promicati tradicijsku kulturu svoga kraja u Čitluku, točnije u malom mjestu koje se naziva Vionica.

Iako je Vionica mala, tu se već šest godina organizira međunarodna večer folklora te se posjetiteljima predstavljaju društva iz svih krajeva svijeta. Koliko je velika i značajna MVF „Vionica“ govori i činjenica da su se ove godine na ovom događaju predstavila društva iz Puerto Rica, Latvije, Poljske, Rumunjske, Francuske, Hrvatske, Srbije, Makedonije i BiH, prenosi Radio-Busovača.com.

Svoj program su ova društva predstavila kroz tri večeri prekrasnih izvedbi, dok su se društva iz BiH predstavila drugu večer. Naime, druga večer ovog događaja namijenjena je društvima iz BiH koji čuvaju tradicijsku kulturu Hrvata Bosne i Hercegovine.

Članovi folklornog sastava busovačkog Napretka su, kroz prikaz varoških plesova i pjesama Hrvata Središnje Bosne, još jednom dostojno predstavili svoje Društvo, ali i samu folklornu baštinu Hrvata Središnje Bosne. Važno je napomenuti da su domaćini ovog događaja, HKDU „sv. Marko“ Vionica, osigurali smještaj za busovačke folkloraše kako bi mogli pogledati i završnu večer MVF „Vionica“ 2017.

Čak ni bura i kiša nisu uspjeli pokvariti prekrasan ugođaj druge i treće večeri ovog hvale vrijednog događaja. Članovi FS HKD „Napredak“ Busovača su iskoristili priliku, te su drugi dan posjetili vodopad Kravica i uživali u prirodnim ljepotama ovog hercegovačkog dragulja. Valja istaknuti da zaista postoji neka povezanost između folklornog sastava HKD „Napredak“ Busovača i hercegovačkog kraja, jer je ovaj folklorni sastav u proteklih pet godina u Hercegovini gostovao osam puta.

Nakon prekrasno provedenog vikenda, busovački Napretkovci najavljuju da sezona nastupa još uvijek nje završena te da ih ovog ljeta očekuju barem još dva nastupa, od kojih je jedan, a gdje drugo nego, u Hercegovini.


Nema komentara

Anketa

Ustavi