RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

GKM Vitez izvodi dvije predstave na kazališnoj večeri u sklopu programa “Ljeto u općini Ivankovo”

Napisano 18.08.2017. 23:20

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez večeras će, petak, 18. kolovoza 2017. u 20,00 sati, nastupiti u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima na Kazališnoj večeri koja se održava u okviru programa „Ljeto u općini Ivankovo“, kojemu je organizator Općina Ivankovo.

Nagrađivani glumci GKM-a Vitez gostuju s dvije predstave-komedije „Pvo pa žensko“ i „Đe ti je pita“.

Retkovačkoj publici kazalištarci iz Viteza dobro su poznati, a upravo u Retkovcima osvajali su ovi mladi zaljubljenici u kazališnu umjetnost pregršt nagrada Prosudbenih povjerenstava, ali i publike na Smotri kazališnog stvaralaštva. Ove godine na 29. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima vitešku predstavu „Svastike“ publika je proglasila najuspješnijom, prenosi Drukčiji Radio.

„Prvo pa žensko“: Radi se o dramskom predlošku u kome prevladavaju ženski likovi, a samim tim i njihovi stavovi. Sve svoje strahove, predrasude pa čak i hirove uveliko ispoljavaju na jednom i jedinom muškarcu koji živi s njima. Zbog čega je to tako i da li se taj muškarac uspio izboriti za vlastite stavove čija je postojanost također upitna saznat ćemo u predstavi. U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Berna Mišković, Marija Gudelj, Milena Bertović i Filip Križanac. Režiju potpisuje Mirna Mišković, asistent režije je Bruno Grebenar, a izvršni producent Ivan Sajević.

„Đe ti je pita“: Riječ je o predstavi Đe ti je pita? u kojoj glumi Marin Bikić, a u režiji Marka Mirkovića. Predstava rađena po tekstu Antona Drahta ispunjena je bosanskim humorom, odiše bosanskohercegovačkim duhom i temperamentom sažetim u pedesetak minuta. Lik – provodnik je Bosanac Ćamil koji daje sliku jednog Bosanca koji je pokušao sanjati „Američki san”, ali to mu nije uspjelo. Nije uspio odsanjati san, jer mu nedostaju ćevapi, rakija, sevdalinke, jarani i naravno pita. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.


Nema komentara

Anketa

Ustavi