RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Brkić: Hrvatska neće dopustiti zastrašivanje Hrvata u BiH

Napisano 13.02.2017. 21:57

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je, zajedno sa zamjenikom predsjednika HDZ-a RH Milijanom Brkićem, boravio u Stocu, gdje je održan sastanak s općinskim čelnicima te stranke.

Čović je tom prigodom izrazio očekivanje kako će HDZ pobijediti na nedjeljnim lokalnim izborima, dok je Brkić izrazio nadu kako će ponovljeni izbori proteći bez izgreda i po demokratskim standardima.

Brkić je naglasio kako Hrvatska "neće dopustiti zastrašivanje Hrvata niti u Stocu, niti u Bosni i Hercegovini" jer, kako je naveo, BiH bez Hrvata nema budućnost.

- Za HDZ je ovo jedno od ključnih vanjskopolitičkih pitanja na kojem će ustrajati - poručio je Brkić, izrazivši potporu ideji o federalizaciji BiH.

- HDZ Hrvatske u cijelosti podržava prijedlog rezolucije Europskog parlamenta o stanju u BiH i njezinom osnaživanju na europskome putu na načelima federalizma, decentralizacije i legitimnog političkog predstavljanja. To je po nama najbolji put za postizanje suglasja sva tri konstitutivna naroda - kazao je Brkić.

Najavio je kako će Hrvatska pružiti potporu u zaustavljanju iseljavanja Hrvata iz BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi