RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Drvarski župnik: Ponižavajuće da je izgradnja katoličke crkve predmet političke trgovine

Napisano 16.02.2017. 23:42

Zamjenik voditelja Misije OESS-a u BiH Alexander Chuplygin sastao se u četvrtak u Drvaru s drvarskim župnikom donom Davorom Klečinom.

Najvažnija tema razgovora bio je problem izgradnje katoličke crkve u Drvaru, koji je aktualiziran nakon što je prije nekoliko dana drvarski župnik uputio dopis načelniku općine Drvar u kojem moli da općina dodijeli zemljište s dozvolama za izgradnju katoličke crkve, priopćeno je iz župe Drvar, prenosi Fena.

Župnik je istaknuo kako se pitanje izgradnje crkve mora depolitizirati, te naglasio da je za katolike u Drvaru ponižavajuće da je njihovo pravo na crkvu predmet političke trgovine između dvije vladajuće koalicijske stranke u Hercegbosanskoj županiji – HDZ BiH i SNSD.

Govoreći o međureligijskim odnosima u Drvaru, župnik Klečina je rekao kako Katolička Crkva aktivno doprinosi stvaranju pozitivnog ozračja i povjerenja u toj sredini.

Zamjenik voditelja Misije OESS-a u BiH istaknuo je da se "OESS načelno zauzima za ljudska prava, između ostalog, i za pravo na slobodu ispovijedanja vjere na mjestima prikladnim za to".

Gosti i domaćini su nakon susreta kratko obišli prostorije društvenog doma u Drvaru, koji se već 22 godine koristi kao crkva.


Nema komentara

Anketa

Ustavi