RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Državni tajnik Zvonko Milas u posjeti Mostaru, Derventi i Kotor Varošu

Napisano 20.03.2017. 23:33

Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske boravit će u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini gdje će se susresti s predstavnicima Hrvata iz gospodarskog, kulturnog, društvenog, vjerskog i političkog života od 21. do 23. ožujka 2017.

U utorak 21. 3. boravit će u Mostaru gdje će se sastati s predsjednicima vlada županija s hrvatskom većinom te će nazočiti svečanom otvorenju međunarodne kulturne manifestacije Mostarsko proljeće, piše Direktno.hr.

U srijedu 22.3., u pratnji Josipa Jerkovića, dopredsjednika entiteta Republika Srpska iz reda hrvatskog naroda posjetit će franjevački samostan Plehan, povratnike u župi Žeravac, te će obići Kulturni dom HKD Napredak u Derventi. Istog dana, u Orašju sastat će se i s predstavnicima Hrvata iz društvenog i političkog života Županije Posavske.

U četvrtak 23.3., posjetit će Kotor Varoš gdje će se sastati s hrvatskim vijećnicama u općinskom vijeću i s predstavnicima hrvatskih kotorvaroških udruga te će obići porušena hrvatska sela Sokoline i Orahova. Državni tajnik sastat će se i sa g. Zdenkom Sakanom, načelnikom općine Kotor Varoš te će posjetiti proizvodni pogon SIM TECHNIK – uspješnu tvornicu tokarskih proizvoda koja 95 posto proizvodnje izvozi u EU i  koju je pokrenuo Hrvat povratnik u Kotor Varoš.


Nema komentara

Anketa

Ustavi