RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

FTV – stranački medij za režimsku budućnost

Napisano 19.11.2010. 11:43
Bakir Goebbels

U suvremenoj demokraciji čovjek je nevin dok se ne dokaže krivnja. U nekim prijašnjim režimima, poput komunističkog, čovjek je kriv dok se ne dokaže nevinost. Povratak tih vremena, više nego inače, ovih dana propagira stožerna bošnjačka stranka SDP preko svog tv glasnika FTV.

U cilju tobožnje borbe za građansko društvo i bh multietičnost, manipulirajući informacijama i zataškavajući istinu, središnja informativna emisija ove stranačke televizije ne radi ništa drugo nego propagira podjele i promovira razdor među narodima različite nacionalnosti. U maniri režimskih medija smatraju se vlasnicima apsolutne istine, te se unutar svog fundamentalizma, smatraju autoritetom kojeg nitko ne smije dovesti u pitanje. Tkogod se usudi razmišljati makar za nijansu drugačije, biva etiketiran i stavljen na medijsku lomaču.

Idući u tom smjeru, odnedavno zajedništvo, nipošto jednoumlje, najvećeg dijela hrvatskog političkog korpusa u BiH razlog je stavljanja svega sa hrvatskim predznakom na lomaču svog dez-informativnog programa. Tako su, kako nedavno rekoše, Hrvati i HVO srušili Stari most, bez obzira što niti jedan sud, pa ni onaj haški, nikada nije donio presudu o tome. Također, po FTV-u, Širokobriježani su fašisti, a Pecara leglo nacizma.

Vrhunac dez-informiranja je jučerašnja izjava, prigodom obilježavanja 19. Obljetnice osnivanja HZ HB u Mostaru, da je HZ Herceg-Bosna „oličenje udruženog zločinačkog poduhvata koji je za cilj imao protjerivanje muslimana i nehrvata sa područja pod dominacijom Hrvata“. Glasnogovornici SDP-a, opet, donesoše presudu prije suda.

Ovome su dodali da je kohezija hrvatskog političkog korpusa, osobito govor o hrvatskoj federalnoj jedinici u BiH metafora nostalgije za tim „zločinačkim“ vremenima, a sporazum dva HDZ-a stvaranje hrvatskoga nacionalističkog bloka (koalicija SDA – SDP je „pro europska“, jer ne postoji bošnjački nacionalizam, oni su „građani“).

Da se uistinu radi o stranačkoj i režimskoj televiziji dokaz je činjenica nepostojanja uniformiteta u informiranju. Ova stranačka televizija se usuđuje donositi presude prije svih sudova u svim slučajevima, osim kada su u pitanju njihovi kreatori istine iz SDP-a. Tako je g. Zlatko Lagumdžija, optužen za aferu „Reket“, bezpogovorno nevin, unatoč inkriminirajućim snimkama koje dokazuju njegovu direktnu upletenost u reketarenje poduzetnika u Sarajevu i koje su objavili svi mediji i osim FTV-a.

Ovim putem poručujemo bh javnosti koja, koliko toliko, uzima FTV za ozbiljan medij da ne uzimaju njihovo dez-informiranje zdravo za gotovo, nego da njihov program uzimaju s velikom rezervom. Također, sa naše strane, poručujemo FTV-u da i dalje nastavi sa režimskim načinom informiranja, jer će se na taj način ne samo proširiti zajedništvo kod Hrvata u BiH, nego će ona osnažiti do te mjere da nijedan cilj neće biti nedostižan, pa tako primjerice i hrvatska federalna administrativna jedinica.

GO Mostar HDZ 1990


Nema komentara

Anketa

Ustavi