RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HDZ BiH Soli: Neprihvatljive odluke Vlade Tuzlanske županije o eliminaciji Hrvata sa svih upravljačkih mjesta

Napisano 15.01.2016. 21:29

Županijski odbor HDZ BiH Soli neprihvatljivom smatra praksu Vlade Tuzlanske županije da imenuje jednonacionalna tijela u upravljačkim strukturama javnih poduzeća i ustanova, među njima i škola, u toj županiji.

Kako je priopćeno iz tog odbora, vladine odluke o imenovanju jednonacionalnih skupština, nadzornih i upravnih odbora uopće su nedemokratske, a jednako su i diskriminirajuće spram svih drugih koji se ne izjašnjavaju Bošnjacima. Također, kako navode, nisu ni napredne jer unaprijed diskvalificiraju stručni potencijal izvan bošnjačkog nacionalnog kruga.

"Političke odluke Vlade Tuzlanske županije o jednonacionalnim upravljačkim strukturama nisu ni partnerske ili suradničke s onim političkim snagama s kojima su se predstavnici Bošnjaka udružili radi sveopćeg napretka u Bosni i Hercegovini i u svakom njezinu dijelu. Dapače, jednostrane i odbijajuće samo slabe uspostavljeni zajednički napor. Otuda su za Županijski odbor HDZ BiH neprihvatljive Vladine odluke o eliminaciji Hrvata kao konstitutivnog naroda i naroda s ustavnom pozicijom i u Tuzlanskoj županiji, sa svih upravljačkih mjesta.

Nastojanja Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli u očuvanju i ostvarenju pune konstitutivnosti hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji odlučna su i iskrena, bez ambicija da se ikoga osiromaši u njegovu pravu i protiv su da itko, s bilo koje strane i osobito kada je bez političkog legitimiteta Hrvata, politizira s položajem čovjeka hrvatske nacionalnosti", stoji u priopćenju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi