RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatski zastupnici nisu podržali dnevni red Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Napisano 19.06.2018. 23:26

Šef Kluba HDZ-HNS u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Jozo Bagarić obrazložio je da je ovaj klub tijekom pauze razmatrao točke dnevnog reda današnje sjednice na koje je Vlada FBiH dala negativno mišljenje.

- Tako smo zaključili da ove točke ne podržimo - rekao je Bagarić zastupnicima, nakon čega je većinom glasova usvojen dnevni red s 37 tačaka.

U nastavku sjednice odobrene su u formi nacrta izmjene i dopune zakona o stvarnim pravima, Obiteljskog zakona, zemljišnim knjigama, nasljeđivanju koje je u cilju poštivanja principa vladavine prava predložio zastupnik SBB-a BiH Faruk Ćupina.

On je naglasio da je za Zastupnički dom obvezujuća implementacija odluka Ustavnog suda FBiH, navodeći da Federalni parlament ne smije biti instrument pravne nesigurnosti i pojedinih interesnih grupa.

- Ovi zakoni nemaju nikakvu političku pozadinu, niti su pitanje stranaka pozicije i opozicije. Najvažnije je poštivanje principa u pogledu vladavine prava, koja na ovim prostorima nije uspostavljena. Trenutno se 30 odluka Ustavnog suda FBiH ne implementira i to govori samo za sebe - ukazao je Ćupina.

Zastupnički dom usvojenim zaključkom obvezao je predlagača navedenih zakona da prilikom izrade prijedloga u obzir uzme primjedbe i sugestije koje budu iznesene tijekom javnih rasprava.

Također, prihvaćene su u formi nacrta izmjene i dopune obiteljskog zakona, čiji je predlagač zastupnik Dennis Gratz.


Nema komentara

Anketa

Ustavi