RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HSP BiH ostao bez jedinog načelnika: Idžanović prešao u HDZ BiH

Napisano 21.09.2014. 21:28
Skup u Dobretićima

Neven Idžanović, jedini načelnik HSP u BiH na skupu HDZ BiH u Dobretićima potpisao pristupnicu HDZ BiH

Predizbornim skupom koji je održan u Dobretićima te proslavom 24. obljetnice utemeljenja HDZ BiH u ovoj srednjobosanskoj općini, HDZ BiH počela je danas 21. rujna 2014. godine službenu kampanju na području Županije Središnja Bosna.

Prije skupa, izaslanstvo HDZ BiH i HNS BiH predvođeno Nikolom Lovrinovićem, nositeljem liste HDZ BiH i HNS BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH i zamjenikom predsjednika HDZ BiH boravilo je na misu u župnoj crkvi Sv. Ante u Dobretićima gdje im je dobrodošlicu u Pougarje poželio fra Krešimir Vukadin, župnik župe Dobretići. U izaslanstvu su bili i Lidija Bradara, nositeljica liste HDZ BiH i HNS BiH za Sabor ŽSB i predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB kao i brojni drugi dužnosnici HDZ BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ŽSB kao i kandidati na listama za sve razine vlasti, od županijske do državne.

Nakon mise, ispred Osnovne škole u Dobretićima upriličen je predizborni skup na kojemu su predstavljeni kandidati HDZ BiH i HNS-a za Sabor ŽSB, Zastupnički dom Parlamenta F BiH kao i Parlamentarnu skupštinu BiH. Uz predizborni skup, upriličena je i proslava 24. obljetnice utemeljenja HDZ BiH u Dobretićima.

Okupljene članove i simpatizere stranke najprije je pozdravio Marko Đukić, predsjednik OO HDZ BiH Dobretići. Đukić je naglasio kako je HDZ BiH jedina snaga kojoj Pougarci mogu vjerovati i koja ih može održati na njihovim ognjištima. Nakon Đukića okupljenima se obratila Lidija Bradara, nositeljica liste za Sabor ŽSB. Ona je izrazila uvjerenje da Dobretići i Pougarje mogu biti poput Bavarske uz ulaganja u ovaj kraj. Na pozornici joj se pridružio Neven Idžanović, načelnik Dobretića te su zajedno obznanili Pougarcima njegovu odluku o istupanju iz HSP-a i pristupanju HDZ BiH. Ovim Idžanovićevim činom HSP je ostala bez jedinog načelnika u BiH, a HDZ BiH je dobila trećeg načelnika u ŽSB.

„Smatram da sam postupio ispravno jer zajedništvo hrvatskog naroda jedini je način našeg opstanka i u ovom kraju u kojem ja živim i namjeravam ostati živjeti. Pozivam Vas stoga da izađete na izbore, glasate za HDZ BiH i prof. dr. Dragana Čovića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH“, poručio je sumještanima Idžanović za što je nagrađen burnim pljeskom.

U nastavku skupa u Dobretićima, Pougarcima su se obratili i Zdenka Džambas, sunositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta F BiH i Nikola Lovrinović, nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Džambas je poručila okupljenima da je masovan izlazak na izbore jedini način da se zaustavi pljačka u F BiH te milijuni koje su pojedini ministri opljačkali, među ostalim i poreznim utajama, preusmjere u razvoj krajeva poput Dobretića. Lovrinović je uz ostalo naglasio da BiH nakon izbora očekuju promjene Ustava na način koji će biti prihvatljiv i Hrvatima u BiH, odnosno koji će osigurati i njihovu punu jednakopravnost. Svi kandidati na listama HDZ BiH i HNS BiH pozvali su Pougarce da izađu na izbore, podrže liste HDZ BiH i HNS BiH te glasuju za prof. dr. Dragana Čovića, budućeg hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Vinko Brnada, a nakon službenog dijela programa, nastavilo se druženje Pougaraca i njihovih gostiju, navodi se u priopćenju HDZ-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi