RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Inzko: Politička kriza nakon izbora 2018. godine nije neizbježna

Napisano 23.10.2017. 23:09

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko i prvi zamjenik visokog predstavnika Dennis Hearne sastali su se danas s delegacijom predstavnika Hrvatske demokratske zajednice BiH iz oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na njihov zahtjev, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

Parlamentarni zastupnici su visokog predstavnika i njegovog zamjenika upoznali s njihovim stavovima u pogledu Izbornog zakona BiH, prenosi Fena.

Visoki predstavnik je izrazio zanimanje za status razgovora između političkih stranaka o ovom pitanju.

Rekao je da je “međunarodna zajednica jedinstvena u stavu da politička kriza nakon izbora 2018. godine nije neizbježna".

Izbori se moraju održati u listopadu 2018. i njihovi rezultati se moraju neometano provesti. Također, moraju biti provedene i odluke Ustavnog suda, naglasio je.

- Očekujemo od vas, stranaka u Parlamentu, da rješavate ovo pitanje putem sastanaka i pregovora u duhu kompromisa kako bi se pronašlo rješenje - kazao je Inzko.

Visoki predstavnik i zastupnici su također kratko razgovarali o pitanju reforme Javnog RTV sustava.

Inzko je naglasio kako je prioritet OHR-a da pomogne jačanju financijske stabilnosti, političke i profesionalne neovisnosti Javnog RTV sustava.


Nema komentara

Anketa

Ustavi