RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kapije se otvaraju već tri sata nakon ponoći

Napisano 20.06.2013. 10:28
Kapije se otvaraju već tri sata nakon ponoći

I dok se Čapljina i ostatak Hercegovine tek razbuđuju iz pakleno sparnih noći, na veletržnici u Tasovčićima, najvećoj u BiH već ranom zorom je kao u košnici. Točnije, ovdje se kapije otvaraju već u tri sata iza ponoći pa se tada piju i prve kave i padaju dogovori kako što bolje prodati ili kupiti sve te poljoprivredne proizvode.

Kod svih na veletržnici u Tasovčićima posljednjih dana glavna tema je kako nakon ulaska Hrvatske u EU plasirati robu iz Hercegovine na hrvatsko, ili točnije od 1. srpnja tržište Europske unije.

“Do sada su veće količine naših proizvoda odlazile na hrvatsko tržište i onda ovdje na veletržnici ne bi bilo nekih zastoja. No, čim bi se nešto ispriječilo odmah bi se to osjetilo i ovdje na veletržnici. E sada naravno po ulasku Hrvatske u EU više se neće moći raditi kao do sada i zaista se plaše kako će se to odraziti na proizvodnju i plasman naših proizvoda. Na drugoj strani sav višak proizvoda iz Hrvatske stiže na ovu veletržnicu pa se pitamo kako će to biti nakon 1. srpnja kada naša roba više ne bude mogla u tolikim količinama i na takav način kao do sada odlaziti na njihovo tržište”, pita se Grga Matić, poljoprivredni proizvođač iz Višića i stalni prodavač na veletržnici u Tasovčićima dok s kolegama razmatra ranojutarnju ponudu i potražnju na ovoj tržnici koja po svojoj infrastrukturi i svoj toj gužvi kupaca i prodavača izgleda kao neki mali gradić. Sve ono najvažnije oko prodaje i kupovine odvija se do sedam sati ujutro i onda se traži neki ugodan hlad te traju pripreme za poslijepodnevni povratak na veletržnicu s koje se voćem i povrćem opskrbljuje cijela BiH, ali i dobar dio Hrvatske.

Vecernji.ba 


Nema komentara

Anketa

Ustavi