RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kostajnicu okupirali kupci iz Hrvatske: Preko granice po hranu, gorivo i cigarete

Napisano 22.10.2017. 23:23

Mlijeko, šećer, brašno, cigarete i gorivo – neki su od proizvoda po koje u Srpsku svakodnevno dolaze mnogobrojni kupci iz Hrvatske. Glavni razlog su, kako ističu, niže cijene, ali i pogodnosti kao što je povrat PDV-a na kupljenu robu, prenosi RTRS.

Parkirališta tržnih centara u Kostajnici ovih dana su puna automobila s hrvatskim registarskim oznakama. To i ne čudi, jer stanovnici Hrvatske svakodnevno prelaze granicu kako bi ovdje kupovali. Na taj način uštedjet će i do 30 posto, što je svakako primamljiva varijanta za očuvanje kućnog budžeta.

Aleksandar Pašić, glasnogovornik općine Kostajnica kaže kako prema podacima kojima raspolažu, svaki dan iz Hrvatske u Kostajnicu prijeđe između tri i tri i po tisuće ljudi.

Međutim, u Kostajnici nije samo jeftina hrana, cigarete ili gorivo. Ono što hrvatske kupce privlači u Srpsku su i dosta jeftinije i usluge, kao na primjer – servisiranje automobila.

U automehaničarskoj radnji Aleksandra Zeca, ovih dana traži se termin više. Zamjena guma, ali i redovita zamjena ulja – Hrvati sve to rade u Kostajnici.

U ovoj općini trenutno rade dva tržna centra, a još neki su najavili otvaranje poslovnica. U Gradskoj upravi ističu kako je korist višestruka jer bi s hrvatskim kupcima u Kostajnicu mogla stići i nova radna mjesta.


Nema komentara

Anketa

Ustavi